La nutrició i la recuperació de lesions centren el IV Congrés de l’Esport

91c14cbfa735c2522cedce0eda8810b9

Si el tercer Congrés de l’Esport de Cerdanyola va aprofundir sobre el model esportiu de la ciutat, la quarta edició va centrar-se en la nutrició i la recuperació de lesions.

Les baixes d’última hora van impedir la realització de la taula rodona ‘La salut de l’Esport de Cerdanyola’, però els assistents van poder debatre amb els dos conferenciants. Primer David Serra (David Serra Fisio) va parlar sobre la fisioteràpia i la importància d’una bona recuperació de les lesions esportives i Belén Hidalgo (Farmàcia Origen) va oferir claus sobre la nutrició esportiva. “Una xerrada que s’hauria de fer als clubs i a les escoles”, apuntaven a la sortida de la jornada alguns dels assistents.

GLUTAMINA PER A LA BONA SALUT DE L’INTESTÍ

Després de cada partit o competició el cos de l’esportista s’ha de recuperar molt bé, explicava Hidalgo. El secret és fer-ho amb carbohidrats, proteïnes, aigua i sals.

En l’apartat de suplements nutricionals, Hidalgo destacava la glutamina “per mantenir un bon intestí” en esportistes després de l’exercici i en dejú com a reparador intestinal. A la xerrada també van sortir noms com els probiòtics, l’omega 3, la vitamina D o el seleni. “La quantitat diària que necessitem de seleni la podem obtenir menjant dues nous de Brasil”, apuntava Hidalgo. En l’alimentació de l’esportista és important que cada àpat principal inclogui fruites, hortalisses, carbohidrats i proteïnes. Més enllà de l’alimentació, la farmacèutica i esportista posava en valor la importància de dormir vuit hores.

SABER A QUI DIRIGIR-SE

Des de l’Assocació de l’Esport de Cerdanyola (AEC) es tancaven les dues conferències tot destacant la importància de la nutrició i la fisioteràpia. “Els clubs amateurs normalment no poden comptar amb aquests serveis, però és important que sàpiguen a quins especialistes poden dirigir-se”, s’assegurava.

MÉS PROMOCIÓ DE L’ESPORT

Perquè Cerdanyola sigui una ciutat amb salut la “clau és que cada vegada hi hagi més promoció de l’esport al municipi, perquè quantes més persones facin esport més salut hi haurà”, defensava el capità del CB Cerdanyola al Dia, Genís Tena, que recordava que molts joves “abandonen l’esport als 16 anys”. En aquest sentit, la regidora d’Esports, Laura Benseny, apuntava que les Jornades Esportives Nocturnes són una bona manera de promocionar l’oferta esportiva de la ciutat entre els joves.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?