La nova Oficina de Promoció Empresarial vol ser més que una finestreta única

WhatsApp Image 2022-12-14 at 08.49.22
L’Oficina de Promoció Empresarial es troba al carrer Lluís Companys, 1. F. Ajuntament de Cerdanyola (NP)

Una nova sessió dels Esmorzars Empresarials, que organitza periòdicament el servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament amb el suport de Cerdanyola Empresarial, ha servit per presentar l’Oficina de Promoció Empresarial (OPE) oberta des del 28 de novembre. La iniciativa, fruit de l’acord entre el govern municipal i Junts per Cerdanyola, neix amb la voluntat d’esdevenir l’espai de referència per a empreses i persones emprenedores de la nostra ciutat en la seva relació amb l’administració i un pol d’atracció per l’activitat empresarial al municipi.

“Donem resposta a una demanda històrica, era una necessitat per a les empreses de la ciutat tenir un lloc de referència”, valorava l’alcalde Carlos Cordón, que reconeixia que “no tindrà els seus fruits demà”, però sí que és un pas molt important per començar a veure fruits a mig termini. Abans, davant els empresaris, el batlle apuntava que l’OPE anirà molt més enllà d’una finestreta única “com a eina per atraure empreses a la ciutat”. Per la seva banda, el portaveu de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez, lamentava que tots els processos administratius de l’Ajuntament són molt lents, una situació que ha provocat que la creació de l’oficina s’hagi allargat molt en el temps. “Des del punt de vista més pràctic les empreses tenien molt clar el tema de la finestreta única i tenir-la físicament era molt important, però també era necessari l’assessorament a empreses i emprenedors. I finalment, també és important la vessant de projecció de futur que s’ha d’impulsar amb mesures d’atracció d’empreses a Cerdanyola. En aquest sentit hem de planificar accions per ser més atractius per a les empreses, com per exemple tenir un pla de polígons”, explicava Sánchez, que celebrava aquesta vocació futura de “dotar a l’oficina d’intel·ligència i  estratègia” per atraure noves empreses i “que les que tenim no marxin”.

Com funciona?

L’OPE ofereix a les empreses i emprenedors una atenció que centralitza la informació i els serveis oferts a través de canals presencials, telefònics o telemàtics que el permet actuar com interlocutor únic. “Deixem de marejar la gent i fer-li perdre temps i l’ajudem a tirar endavant el seu projecte de vida”, apuntava Cordón.

L’horari de prestació del servei és de filluns a divendres de 8:30 a 14:30 h. / Dimarts i dijous també de 15 a 18h (de setembre a juny). Tindrà un horari especial (De dilluns a divendres de 8:30 a 14:00 h) al juliol, a l’agost, Setmana Santa, Nadal i laborables entre dos festius. La programació de cites de la web de l’OPE preveu la possibilitat d’assignar cites d’1 hora per a cada persona d’atenció durant l’horari de prestació del servei.

Què diuen els empresaris?

En nom de Cerdanyola Empresarial, el seu vicepresident Lluís Sisquella, va elogiar la creació de la citada Oficina “com a finestreta única per a empresa i comerç, com a element unificador dels serveis que els presta l’Ajuntament, i com a agent capaç d’atreure inversions i empreses a la nostra ciutat”. Les empreses “no són el dolent de la pel·lícula, sinó que generen creixement, ocupació i benestar per a tothom”, va apuntar, “i Cerdanyola té molts punts forts per atraure actius que transformin la ciutat, a recuperar zones complicades per a l’activitat empresarial i comercial”. Sisquella va vaticinar que “segur que funcionarà” i va remarcar la necessitat de la col·laboració públic-privada i la comunicació entre les diverses administracions: “no pot ser que una empresa busqui sòl i ningú no els faci saber que aquí en tenim”. A l’acte també va intervenir el responsable de l’Àmbit Empresa, Mercat de Treball, PAE i Comerç de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Pere Soler, qui va defensar la necessitat que les diferents oficines del territori facin xarxa, i la necessitat d’interlocució constant amb les entitats empresarials del territori. Finalment, Jaume Amill (membre de la consultora d’Aleph, que ha col·laborat en la constitució de l’Oficina) va destacar-ne “la flexibilitat, la capacitat d’adaptar-se en cada moment a les necessittas de les empreses”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?