La nit i el cel en temps ibèrics al Museu de ca n’Oliver

Screenshot_20220628_130728

El Museu de Ca n’Oliver acull fins al 18 d’octubre l’exposició ‘La nit i el cel en temps ibèrics’. Un dels objectius d’aquesta mostra és que preguntes com ara La nit era fosca? La gent que vivia als poblat ibèrics tenien por de sortir a la nit? Els espantaven els sorolls del bosc que arribaven al poblat a mida que es feia bosc? El cel nocturn era igual que ara?, i d’altres trobin la resposta escaient. La mostra citada és integrada per tres exposicions que han estat cedides desinteressadament per tres institucions: El cel dels ibers. Cedida pel Museu de la Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet, Paisatges nocturns de Collserola. Cedida pel Can Coll-CEA del Parc de Collserola i Els ibers del Montseny i dels seus voltants. Cedida per l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.

Activitats complementàries

El dissabte 9 de juliol, a les 21h i al Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver, es farà l’activitat Descobrim el cel d’època ibèrica. L’activitat ja té totes les places completes. Es tracta d’una visita nocturna molt especial que ajudarà a conèixer com era el cel, la nit, l’entorn nocturn i moltes d’altres coses en temps ibèrics. Es començarà per una visita a la nova exposició temporal relacionada amb aquesta temàtica, faran un petit passeig pel poblat i en Bilos i la Betinin, dos personatges ibèrics ben coneguts, que explicaran com es vivia la nit a les cases ibèriques. S’acabarà amb un tastet estiuenc a la terrassa.

El dissabte 20 d’agost i  a partir de les 18:30 h, es farà l’activitat Era fosca? Feia por la nit?, una visita guiada a l’exposició temporal que ajudarà a conèixer com eren el cel, la nit i l’entorn natural nocturn. I es comparà amb el que passa avui en dia. Es visitaran les cases reconstruïdes per imaginar com devia ser viure en una casa ibèrica. L’activitat és gratuïta i per a majors de 8 anys. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament, es farà al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?