La Nit d’Havaneres presenta l’últim disc de Port Bo i la Cobla Montgrins

02c3690c1c0f065ff00387ae9425f29c

Les dues formacions faran a Cerdanyola el proper 16 de juliol (plaça Abat Oliba) el primer concert de presentació de ‘La cobla a la taverna’ 

La 33a edició de la Nit d’Havaneres, que tindrà lloc el proper 16 de juliol a l’Abat Oliba, serà especial enguany perquè servirà per presentar en primícia el disc ‘La cobla a la taverna’, segon treball conjunt de la Cobla Montgrins i el grup d’havaneres Port-bo. La regidora de Cultura, Elvi Vila, agraïa la tasca feta per Josep Prats, que ha fet possible tres dècades de Nit d’Havaneres. Però per la qualitat de les dues formacions que en aquesta ocasió protagonitzaran la vetllada, Vila espera que la proposta sigui “encara més popular”.

La Cobla Montgrins és una vella coneguda a Cerdanyola. En aquesta línia, el director de la formació, Martí Camós, es mostrava molt content de poder presentar el disc a la ciutat, on han actuat com a cobla en l’Aplec de la Sardana o com a orquestra en concert. “És una població que coneixem bé”, destacava. D’altra banda, Port-bo és un grup d’havaneres fundat el 1966 a Calella de Palafrugell que, juntament amb altres amants del gènere, va ser l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell.

DIVERSITAT D’ESTILS
Les dues formacions volien impulsar un projecte musical de caire més popular. “Així vam decidir conjuntar havaneres i cobla”, apunta Camós. I poc després van editar Acoblats (2008). Ara, una dècada després, presenten la seva segona col·laboració, ‘La Cobla a la Taverna. Reacoblats’. “Han passat 10 anys i el tipus d’arranjament és diferent”, explicava Camós, que destacava la varietat d’estils presents al nou treball discogràfic. El disc inclou peces com ‘El capità’, ‘La sirena i la lluna’, ‘La taverna’, ‘Els ulls verds’, ‘Encisadora, ‘Oreneta gentil’ o el clàssic ‘La bella Lola’. En el concert s’interpretarà una selecció de temes dels dos discos. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?