La mascareta, obligatòria encara que es puguin mantenir les distàncies de seguretat

4874ad975efc3e45799db74ec4e0a1c6_L

La mascareta és obligatòria a Catalunya des d’avui per evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. Les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta en la via pública, espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic i que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física de seguretat. “La detecció de diversos brots i l’increment de nous casos obliga a reforçar les condicions d’ús de les mesures de protecció i, específicament, l’ús de la mascareta”, es remarca des de la Generalitat.

Quines són les excepcions?

Les excepcions serán en cas de dificultat respiratòria que pugui agreujar-se pel seu ús, persones que ho tinguin contraindicat per raó de salut o discapacitat, exercici físic esportiu a l’aire lliure i quan per la pròpia naturalesa de les activitats l’ús de la mascareta resulti incompatible. “No s’haurà de dur mascareta en els grups de convivència estables, casals d’estiu, piscines o platges, ni per banyar-se ni per prendre el sol”, ha concretat el director de l’Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria. La sanció per no portar mascareta quan és obligatori és de 100 euros i s’aplicaran en base a la llei de seguretat pública.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?