La lluita per a la reobertura del CAP Fontetes continuarà amb una manifestació el 9 de juny

1622219731797

Al març del 2020, i com conseqüència de la pandèmia de la covid-19, la Generalitat va decidir tancar determinats equipaments sanitaris, entre ells el CAP Fontetes. A l’abril d’enguany i amb la pandèmia “en camí d’estar controlada”, a iniciativa de l’Associació de Veïns Fontetes, es va produir una reunió telemàtica entre l’Ajuntament, representants de l’ICS i de Catsalut i l’AV Fontetes. “Allà es va anunciar que no està prevista la reobertura d’aquest centre, tot i que l’Ajuntament va exigir que s’obrís el centre de forma immediata”, explicava el president de l’entitat, Antonio López. Però des del barri –Llar del Jubilat de fontetes, AFA Fontetes, AV Fontetes i Associació de Concessionaris del Mercat de les Fontetes-no accepten el tancament de l’ambulatori i convoquen a una concentració davant el CAP Fontetes el proper 9 de juny (18 hores)

‘Generalitat, obre l’ambulatori ja’ és el lema d’una acció on demanen que la Generalitat reobri de manera immediata el CAP Fontetes, que comenci de forma immediata a revertir les retallades en sanitat i altres serveis públics i que prèviament a l’inici del proper curs escolar es recuperi el servei de pediatria.

Unanimitat al ple municipal en la defensa de la reobertura

A l’abril del 2018, el ple de l’Ajuntament ja va aprovar una moció demanant que el CAP Fontetes estigués obert, també els mesos d’estiu. “Però va quedar al calaix i ningú va moure res”, apuntava López. L’última sessió plenària va aprovar per unanimitat una moció en defensa de la reobertura del CAP Fontetes. El text acorda portar a terme les accions necessàries per aconseguir la reobertura del CAP Fontetes i actuar de manera coordinada institucional i veïnal per transmetre un missatge clar, contundent i d’unitat davant dels responsables polítics de la Generalitat. “Sou els representants de Cerdanyola, sortiu al carrer i escolteu els veïns de Fontetes i actueu en conseqüència”, demanava el president de l’AV Fontetes, Antonio López, durant la seva intervenció a l’audiència ciutadana. “Ens agradaria que la unanimitat de la moció es traslladés a aplicar el document que tots els partits polítics van acceptar a proposta de les diferents entitats del barri abans de les eleccions del 2019”, apuntava López. En aquest document, es demanava una nova redistribució de les targetes sanitàries, la potenciació del CAP Fontetes amb pediatria i gerontologia i servei de tarda. “No entenem la mania que la Generalitat té al barri de Fontetes, per què no ens estimem? Esperem tenir una resposta després del 9 de juny”, assegurava López. Les entitats que defensen la reobertura de l’ambulatori tenen clar que la lluita no acabarà fins que es restableixin els serveis sanitaris que s’han tret de Fontetes: “El que està clar és que Cerdanyola necessita un quart CAP i que es col·loqui en aquesta zona. Si el local que tenim ara no és l’adequat, que lloguin o comprin un altre”. Si la resposta de la Generalitat no és positiva, es plantegen continuar la reivindicació amb una manifestació al Parlament o a la plaça Sant Jaume. “Però encara ho hem de consensuar”, apunten.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?