La línia del Vallès dels Ferrocarils estrena freqüència de metro en hora punta

noves_freq

Des d’avui Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha millorat el servei a la línia Barcelona-Vallès. Es tracta d’una nova configuració dels horaris i de les línies que la companyia ha dissenyat per augmentar les freqüències i poder donar resposta a l’augment de la demanda experimentat en els darrers anys, com a conseqüència, en gran part, dels perllongaments de Sabadell i Terrassa.

La configuració del nou servei i la millora i augment de les freqüències ha estat possible gràcies a la compra de 15 noves unitats de tren, que ha permès plantejar un nou servei per aprofitar al màxim la infraestructura de la línia i garantir, a l’hora, l’estabilitat i la robustesa del servei. A més, Ferrocarrils ha dut a terme tot un seguit d’actuacions a la línia que han permès simplificar l’explotació, maximitzar la regularitat en la línia i optimitzar els recursos associats.

Amb aquesta millora del servei, s’incrementa un 37% el nombre de places que ofereix la línia i es passa d’una capacitat de 80 milions de viatges l’any a 110 milions. Amb aquest increment i la infraestructura actual s’assoleix la màxima capacitat d’aquesta línia que uneix Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Rubí, la UAB, Sant Quirze del Vallès i Bellaterra amb el centre de Barcelona, una línia que l’any 2019 va arribar al rècord de 66,3 milions de desplaçaments.

Així, des d’avui la línia Barcelona-Vallès inclou el servei de les línies S1 Terrassa, S2 Sabadell, L6 Sarrià, L7 Av Tibidabo i L12 Reina Elisenda. Les línies S6 Universitat Autònoma i S7 Rubí es perllonguen fins a Sabadell i Terrassa, desapareixent com a línies i convertint-se en trens de les línies S1 i S2. Pel que fa a la línia S5 Sant Cugat també desapareix i el seu servei l’absorbeixen també les circulacions de les línies S1 i S2. Així, a partir d’ara, els trens S1 i S2 pararan a totes les estacions, cobrint el servei i parades de les actuals línies S5, S6 i S7. Aquesta simplificació de línies i serveis ha estat motivada per la necessitat d’augmentar la capacitat de la línia i aprofitar al màxim la infraestructura i tots els recursos associats, eliminant els trens semidirectes que no feien tot el recorregut de la línia o que no paraven a totes les estacions, representant una pèrdua de capacitat de la infraestructura de la línia.

Més freqüència de pas dels trens La nova oferta de servei a la línia Barcelona-Vallès, amb la nova configuració de línies, implica un augment de trens per dia entre Barcelona i els ramals de Sabadell i Terrassa. Així, en hora punta passa un tren cada 5 minuts per Sabadell i Terrassa i cada 2,5 minuts per Sant Cugat. Pel que fa a la resta del dia, s’estableix un servei consistent en una freqüència d’un tren cada 10 minuts des de / a Terrassa i Sabadell, el que representa un tren cada 5 minuts des de / a Sant Cugat. Aquest increment de l’oferta farà que en hora punta circulin el doble de trens per comunicar Barcelona amb Sabadell i Terrassa, un 37% més amb la Universitat Autònoma, un 22% més amb Sant Cugat i un 20% més amb Rubí.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?