La II fase de reurbanització de Les Fontetes s’obre a les aportacions ciutadanes

sintesi AVANTPROJECTE REURBANITZACIO FONTETES-6
Render de la plaça Doctor Moragas

Amb la remodelació del carrer i de la plaça de Goya completades, l’avantprojecte de la segona fase de reurbanització de les Fontetes, que afectarà a la ronda del Guinardó i a la plaça del Doctor Moragas, s’obre a la participació ciutadana. Durant els propers 15 dies es poden pot enviar suggeriments o consultes a reurbanitzaciófontetes@cerdanyola.cat.  A més, l’Associació de Veïns de Fontetes posarà al mercat municipal de Fontetes “les qüestions bàsiques d’aquest avantprojecte perquè qui ho desitgi pugui mirar-lo amb tranquil·litat i aportar les seves idees”. L’alcalde Carlos Cordón apuntava que aquesta és una proposta per millorar la ciutat que des del govern municipal volen “compartir amb la ciutadania i en especial amb els veïns del barri”.

L’avantprojecte, presentat virtualment ahir, planteja la ronda del Guinardó com un carrer de prioritat per a vianants amb secció única mentre que per a la plaça del Doctor Moragas es proposa una plataforma única a cota de l’edificació inferior alhora que es planteja l’eliminació de les jardineres perimetrals per millorar l’accessibilitat.

L’arquitecte encarregat del projecte, Robert Aparicio, explicava que l’objectiu és convertir aquesta plaça i aquest carrer en accessibles. “El que aconseguim és recuperar aquests espais com a eixos cívics eliminant les barreres arquitectòniques”, destacava. L’accessibilitat als edificis millorarà i els vehicles podran continuar passant per la Ronda Guinardó. “Es faran els claveguerams nous s’incorporaran paviments tous i drenants en substitució dels actuals”, explicava Aparicio. “En dos mesos podem tenir el projecte enllestit i quan es liciti i passi tot el procés administratiu les obres duraran uns sis mesos”. Quan s’acabi la remodelació de Moragas i Guinardó es continuarà per carrers com Velázquez o Greco. “La voluntat és arribar a tots els carrers del barri”, apuntava l’alcalde.

On es podrà aparcar?

En referencia a l’aparcament de la zona, el govern municipal té un projecte avançat per recuperar el moll de càrrega del mercat com a aparcament i també s’està estudiant el descampat de Ramon Casas.

Elevar el mur entre el carrer Reis i el riu Sec

D’altra banda, l’Ajuntament està elaborant un projecte per elevar el mur que hi ha entre el carrer Reis i el riu que eviti inundacions quan el riu va ple. “L’obra es començarà aviat”, explicava la regidora de Planificació Urbanística, Activitats i Obres Públiques, Eulàlia Mimó.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?