La gestió directa de les escoles bressol municipals serà una de les protagonistes del proper ple

WhatsApp Image 2022-09-16 at 08.22.45

Si el ple municipal de setembre dona el seu vist-i-plau, les escoles bressol municipals passaran de la gestió indirecta a la directa el proper curs. PSC i En Comú Podem han presentat el nou model de gestió de les escoles bressol municipals que portaran a la propera sessió plenària amb el convenciment que el punt tirarà endavant.

“Al 2020, quan portàvem un any al govern, van prendre la que vam creure que era la millor decisió, que era treure una nova licitació més curta i amb una única empresa adjudicatària de la gestió de les tres escoles”, recordava el portaveu del PSC i regidor d’Educació, David González: “En el moment que havíem de prendre una decisió sobre el futur de les escoles bressol i fruit del diàleg permanent i constant entre els dos grups municipals vam decidir ara fa un any crear una comissió que estudiés i valorés quin ha de ser el model de gestió adient per a les escoles bressol municipal”. En aquest sentit, el ple municipal d’octubre de l’any passat aprovava –amb l’abstenció d’ERC i Gunayem- la moció presentada per En Comú Podem  per a la creació d’una comissió de treball per l’estudi del model de gestió de les escoles bressol municipals. “Després de tots els treballs que s’han fet tenim la proposta perquè les escoles municipals passin a gestió directa per part de l’Ajuntament i que sigui l’empresa municipal Cerdanyola Promocions qui s’encarregui de la gestió de les tres escoles bressol municipals”, anunciava González.

PSC i En Comú Podem han presentat el nou model de gestió de les escoles bressol municipals que portaran a la propera sessió plenària / F. NF

Les famílies pagaran el mateix

Les condicions tècniques del canvi de model contemplen la subrogació del personal que actualment treballa a les escoles bressol amb  el manteniment de les seves condicions laborals i també la creació de llocs de treball a Cerdanyola Promocions per assumir el nou servei. “Econòmicament la despesa per a l’Ajuntament és pràcticament idèntica entre la gestió directa i la indirecta”, explicava David González. Per a les famílies, “tot continuarà igual en la quota econòmica que paguen”. De cara a l’empresa municipal, la gestió de les escoles bressol suposaran “un punt d’inflexió important” perquè implica una activitat econòmica de tres milions d’euros. Si com esperen les dues formacions, el punt s’aprova al ple, l’any que queda fins al curs vinent es dedicaria a “la preparació de l’estructura de l’empresa municipal”, que hauria d’assumir també la contractació i externalització de serveis vinculats a l’activitat dels tres centres. “Pensem que és una proposta positiva i els informes que acompanyen l’expedient així ho valoren”, remarca el portaveu socialista, que explicava que la proposta es va presentar als grups municipals al juliol i que la valoració va ser positiva: “Esperem que s’aprovi amb una àmplia majoria”.

“La nostra formació sempre ha apostat per una educació pública i de qualitat. I hem estat clares impulsores i defensores de la gestió pública de les escoles bressol municipal”, destacava la portaveu d’En Comú Podem, Cecilia Collado. “Moltes famílies tindran problemes per arribar a final de mes i hem de donar respostes a les necessitats de les famílies i dels infants més petits”, apuntava. “Tenim la valentia i la convicció que el millor que pot haver per les escoles bressol és la gestió pública. Ens sentim tremendament orgulloses d’impulsar aquest canvi i més en un moment que hi ha una gran demanda a les escoles bressol”, assegurava Collado. Des de la formació mostren el seu convenciment que actualment l’empresa municipal pot assumir aquest canvi de model: “Les perspectives de l’empresa han canviat, tenim nou gerent i tenim nuclis de desenvolupament de la ciutat. Ara està en condicions de tirar endavant una gestió com aquesta”.

Quarta escola bressol

“Enguany la demanda a les escoles bressol ja ha augmentat i si ve a Cerdanyola gent jove a viure encara augmentarà més”, apuntava la regidora Pilar Adell (ECP). En aquest sentit, González recordava que la capacitat de les tres escoles està al 100% i que la opció d’un quart centre va sorgir al Consell Escolar Municipal de juny. “En aquell moment hi havia 40 famílies de Cerdanyola que no havien obtingut una plaça pública i a dia d’avui tot indica que aquesta demanda ha augmentat. Ens hem donat uns mesos per veure si aquesta tendència segueix i finalment hem de plantejar-nos una quarta escola bressol, tot i que la decisió no és només de l’Ajuntament, si arriba el cas necessitarem la participació de la Generalitat”, indica el portaveu socialista.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?