La Generalitat proposa que Cerdanyola segueixi en la fase 0 de la desescalada

849490c006bb4d49771370ab2cc100ba

Cerdanyola i totes les poblacions que formen part de la Regió Metropolitana Nord continuaran en l’actual fase 0 el proper dilluns, segons la proposta que la Generalitat ha fet avui. El Departament de Salut  ha proposat que a partir de la setmana vinent només les regions sanitàries de Catalunya Central, Lleida i Girona avancin a la següent fase del desconfinament. “Continuem treballant per fer una proposta de cara a la setmana que ve sobre les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud. Volem presentar una proposta adequada als tres àmbits que ens permeti anar endavant i no ens faci tornar enrere”, ha assegurat la consellera de Salut, Alba Vergés. “Hem de tenir en compte la realitat del país. Barcelona és la capital i té una capacitat assistencial molt alta, però també té molta densitat demogràfica. L’àrea metropolitana concentra el 66% de la població i hem de veure de quina forma es pot controlar millor”, afegia. El vist-i-plau final serà del Ministeri de Sanitat, que anunciarà la seva decisió divendres.

 La proposta de no passar de fase de la Generalitat es basa en un índex que mesura cada dia els casos nous de malalts en les últimes dues setmanes i la taxa mitjana de transmissió de la malaltia, a més de la diagnosi i seguiments de llits a la UCI. Salut remetrà en el seu informe a el Govern espanyol una proposta perquè Barcelona i la seva àrea flexibilitzin les mesures de confinament, unes mesures que no s’han concretat en la compareixença ni tampoc quan entrarien en vigor, si el dilluns 18 de maig o ja el següent dilluns 25.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?