La Generalitat demanarà demà que les regions de Barcelona i Lleida passin a fase 3

bad5624cc86e63e5d60645e4f808fc7a

Demà Cerdanyola continuarà en fase 2, però podria ser per poc temps. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha transmès aquest diumenge al president del govern estatal, Pedro Sánchez, que el comitè tècnic del Procicat donarà demà dilluns suport a la petició que totes les regions sanitàries de Catalunya passin aquesta setmana que a la fase 3 de la desescalada pel coronavirus: “Els resultats ho avalen”. La petició haurà de ser ratificada pel ministeri de Sanitat.

Passar a la fase 3 implicarà que la Generalitat recuperi les plenes competències per regular la desescalada. “S’acabarà així, de fet i en la pràctica, com hauria d’haver passat fa setmanes, aquest estat d’alarma, que jutgem com a centralista i centralitzador que no hauria d’haver existit mai”, ha destacat Torra. S’accepti o no la proposta del govern català, a partir del 22 de juny s’acabarà l’estat d’alarma a tot Espanya i tots els territoris passaran a la fase de “nova normalitat”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?