La Generalitat defensa que la ubicació dels Serveis Educatius a Fontetes “no impedeix el projecte educatiu propi de l’escola”

fontetes

El Departament d’Educació assegura que la ubicació dels Serveis Educatius a la planta superior de l’edifici d’Educació Infantil a Les Fontetes, és una “opció provisional possible i que no impedeix el projecte educatiu propi de l’escola”. En un comunicat, asseguren que és “urgent trobar una solució provisional” pels Serveis Educatius de Cerdanyola: “És una necessitat per l’atenció als centres educatius de Cerdanyola i sobretot pel seu alumnat. Qualsevol ajornament provoca dificultats als professionals per l’exercici de la seva tasca”.

“La solució, tan provisional com definitiva per oferir un bon servei, i per respecte als professionals docents que hi treballen, ha de ser en unes bones i adequades condicions”, expliquen des del Departament. En aquesta línia, anuncien que la direcció de Serveis Territorials està “oberta a qualsevol proposta alternativa definitiva d’ubicació, sempre que compleixi amb les condicions necessàries exposades anteriorment”.

“Sempre hem entès que ubicar en una escola, com la de Les Fontetes, els Serveis Educatius és positiu, tan provisional com definitivament”, expliquen assegurant que estan disposats a “donar totes les explicacions que calgui, perquè s’entengui que aquesta proposta no afecta negativament a l’escola on s’ubica, si hi ha espais suficients”. També emanen a l’Ajuntament, a les forces polítiques i al conjunt de la comunitat educativa que defensi la continuïtat de la presència dels Serveis Educatius al municipi i es comprometi a donar suport a les actuacions que el Departament d’Educació fa a l’Escola les Fontetes. “O, si no és el cas, que en concreti una alternativa que es pugui realitzar amb immediatesa”, afegeixen.

“S’ha presentat la ubicació dels Serveis Educatius com una dificultat per a la continuïtat del Projecte Educatiu del centre en no disposar d’aquests espais a l’Educació Infantil”, destaquen des dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, que afirmen que “en rigor hi ha espais més que suficients al centre”. L’edifici de l’Escola Les Fontetes és una antiga escola d’EGB que havia arribat a tenir 20 grups d’alumnes. “Actualment n’hi ha 9. Per tant pel que fa als espais, el centre pot desenvolupar un projecte educatiu solvent amb la cessió dels espais als Serveis Educatius. No implica deixar de desenvolupar el projecte sinó que reubicar alguns espais de diversificació”, apunten. A més, afegeixen que “és totalment incert” que calguin espais de l’edifici d’Educació Infantil per diversificar grups de primària: “A tall informatiu no hi ha cap centre educatiu del Vallès públic o concertat on la ràtio espais/alumnat sigui més favorable. Fins i tot s’utilitzen espais educatius, que eren aules, per la ubicació de les activitats de l’AFA de l’Escola”. L’Escola Les Fontetes té actualment tres grups d’Educació Infantil  amb un total de 33 alumnes. “Es poden realitzar totes les activitats de l’educació infantil a la planta baixa amb suficiència d’espai”, apunten. En aquest sentit, anuncien que la direcció del centre ja s’ha compromès a la continuïtat de les activitats que es realitzaven a la planta superior de l’edifici d’Infantil en aules de l’edifici general

Suport del serveis Territorials d’educació a l’Escola Les Fontetes

Des del Departament d’Educació desmenteixen que estigui poc compromès amb l’escola Les Fontetes. Al curs 2020-21 s’ha incrementat la plantilla en un docent i mig i s’ha dotat d’un professional TIS (Tècnic d’Integració Social). “La plantilla del centre està dimensionada inicialment per a nou grups, malgrat la preocupant davallada de la demanda que fa sis cursos que es repeteix”, remarca el comunicat. La ràtio és de 10 alumnes per mestre (9,96), la més baixa de les escoles de primària del Vallès Occidental.

A més, fruit del compromís del Departament d’Educació amb l’escola Les Fontetes, enguany s’ha proposat al centre la seva participació en un Pla de Millora per les Oportunitats Educatives. Aquest Pla suposa un acord de corresponsabilitat entre el centre i el Departament, segons el qual rebrà un import de 8.292 euros. “El compromís del Departament és clar i explícit des del moment que s’acorda una comissió per la revitalització de l’escola on hi participa la direcció de Serveis Territorials i la inspecció educativa i la implicació activa de l’Ajuntament”, es remarca.

Antecedents

Al 2015 l’Ajuntament va informar als Serveis Territorials que els Serveis Educatius havien d’abandonar els edificis del carrer de les Escoles perquè el consistori volia els espais de l’edifici del carrer de les Escoles per un servei destinat a infants. L’alternativa municipal  proposada és el Molí de Can Serra, on fins ara ha estat treballant el servei, però un seguit de pluges van malmetre la instal·lació i es va decidir buscar una altra ubicació. “Informes de la secció d’obres i posteriorment de riscos laborals de Serveis Territorials instaren a l’abandonament del local per manca de condicions per l’exercici de la tasca professional”, indiquen.

Després d’aquest informe, expliquen que van comunicar a l’Ajuntament la intenció de traslladar-se a l’escola Les Fontetes durant aquest curs “assegurant la presència dels Serveis Educatius a Cerdanyola i unes condicions de treball dignes pels professionals docents que hi treballen”. Davant d’aquesta urgència es va comunicar al regidor d’Educació, David González, la situació i la intenció de la direcció dels Serveis Territorials d’ubicar provisionalment a Les Fontetes durant el curs 2020-21, assegurant la presència dels Serveis Educatius a Cerdanyola i unes condicions de treball dignes pels professionals docents que hi treballen. “El regidor va fer palès la no disponibilitat per part de l’Ajuntament d’espais alternatius i per tant acceptà la ubicació en edificis escolars”, afirma el comunicat. Com ja va avançar González a aquesta publicació, la reunió entre les parts implicades tindrà lloc aquest dijous.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?