La Generalitat decretarà l’emergència per sequera al gener

WhatsApp-Image-2023-03-03-at-08.54.47-1024x627

El govern de la Generalitat preveu que el sistema Ter-Llobregat, que abasteix Cerdanyola, entri en la fase d’emergència al gener, i no aquest mes de desembre com es preveia inicialment. Així ho ha confirmat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, que ha explicat que quan això passi, a banda del que ja recull el Pla Especial de Sequera, també s’activaran noves mesures amb un màxim de 200 litres d’aigua per habitant/dia.

En concret, ha detallat, es reduiran cabals ambientals en els rius Llobregat, Ter i Muga, s’ajornarà la posada en marxa de noves granges i hotels i es prohibirà l’ús de dutxes en vestidors d’instal·lacions esportives. Posteriorment a l’anunci, el Departament d’Acció Climàtica ha aclarit que aquesta mesura només afectarà les dutxes d’instal·lacions esportives i gimnasos que hagin d’omplir la piscina o regar la gespa. El que sí que es permetrà és el reg de l’arbrat municipal per evitar que aquest mori, així com el manteniment de piscines d’ús públic o esportiu i camps de futbol.

L’entrada en la fase d’emergència la marquen les reserves dels embassaments. Quan aquestes baixin fins al 16% es declararà la nova fase, que afectarà les tres unitats del sistema Ter-Llobregat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?