La Generalitat decreta el confinament nocturn de Cerdanyola

9937b28a-d8cb-4c33-9724-815b8949e568

El govern de Catalunya ha decretat el confinament nocturn, de la una de la matinada fins a les sis del matí, per a aquells municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants. Aquesta mesura s’ha adoptat davant la situació “extremadament fràgil” a causa de l’evolució de la pandèmia i afectarà un total de 158 municipis, entre ells Cerdanyola.

“Volem que aquesta mesura entri en vigor el cap de setmana i tingui una durada inicial de 7 dies prorrogables”, ha anunciat el president Pere Aragonès. En aquest sentit, ha assenyalat que ja s’han iniciat els tràmits per obtenir l’autorització del TSJC per aplicar aquesta mesura “amb la màxima celeritat possible”. Aragonès ha remarcat que el Govern ha pres aquesta decisió “per la responsabilitat que tenim per protegir la salut de la ciutadania” i per “garantir el bon funcionament del sistema sanitari i preservar la reactivació econòmica”. Aquest confinament nocturn és una mesura “quirúrgica” i “complementària a les que vam adoptar a principis d’aquesta setmana amb l’objectiu de frenar la nova onada de la Covid”, apuntava el president.

El president també ha explicat que aquests dies ha parlat amb alcaldes i alcaldesses i ha fet notar que “el Govern treballarà conjuntament amb els municipis afectats per la mesura” i “ens posem al seu costat i a la seva disposició per facilitar el compliment de la mesura”. Entre aquests municipis s’inclouen també les poblacions que malgrat no complir aquests criteris estiguin envoltades de municipis afectats per la mesura.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?