La Fira OrientaCerdanyola arriba enguany en format virtual

banner400x400

La crisi sanitària de la covid-19 no impedirà que enguany la ciutat es quedi sense la Fira d’orientació formativa i acadèmica, OrientaCerdanyola. La quarta edició, que se celebrarà enguany virtualment del 9 al 13 de febrer, s’adreça a noies i nois a partir de 16 anys i a les seves famílies i permet conèixer les ofertes educatives després de l’ESO.

La proposta, organitzada pels serveis d’Educació i Joventut de l’Ajuntament de Cerdanyola, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha adaptant a la nova realitat amb una programació i uns continguts virtuals. “Des de fa anys estem oferint als joves totes les activitats i itineraris que tenen al seu abast”, remarcava el regidor d’Educació i Joventut, David González, que apuntava que l’objectiu de la fira i del programa és “poder complementar la tasca d’orientació que ja es realitza als centres educatius”. El regidor també apuntava que les societats que poden esdevenir millors en el futur són aquelles que inverteixen els recursos educatius en les noves generacions del present. “Cerdanyola ja és ciutat educadora i també vol ser ciutat orientadora”, remarcava l’alcalde Carlos Cordón. En aquesta línia explicava que serveis de l’Ajuntament com Educació, Joventut, Promoció Econòmica o Serveis Socials, en col·laboració amb centres docents i entitats de Cerdanyola i del territori, treballen ajudant a la ciutadania per tal que pugui fer realitat el seu projecte de vida. “Des de l’administració cal facilitar als joves totes les eines que tinguem al nostre abast perquè puguin prendre decisions”, indicava el batlle.

Crear un marc col·lectiu on l’alumnat i les famílies puguin resoldre els seus dubtes

El programa OrientaCerdanyola, que inclou la fira, està destinat a fer l’acompanyament a la transició entre l’educació obligatòria i la postobligatòria amb l’objectiu de complementar la tasca d’orientació que es fa als centres educatius, posant recursos professionals al seu abast i crear un marc col·lectiu on l’alumnat i les famílies puguin resoldre els seus dubtes.

La Fira estarà activa del 9 al 13 de febrer amb diferents estands virtuals. L’alumnat i les famílies podran accedir als expositors que vulguin i participar en les activitats que els interessin. Cada expositor tindrà un espai virtual amb el seu material multimèdia i mitjançant un xat famílies i alumnes podran tenir una comunicació immediata amb l’expositor. En aquesta edició de la fira hi participen 640 joves dels instituts Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó, Pere Calders, Escaladei i FEDAC-Cerdanyola, el CFT Flor de Maig, el CFA L’Alzina. Durant la fira es faran diverses xerrades a les quals es podrà accedir des de la web firesvirtuals.cat/orientacerdanyola.

El programa OrientaCerdanyola està estructurat en quatre fases: xerrades generals d’orientació als instituts, la Fira d’Orientació, xerrades específiques a demanda dels instituts i xerrades i orientació individual. Abans d’iniciar el període de preinscripció als ensenyaments postobligatoris es faran dues xerrades que ofereix la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d’ajudar en l’orientació formativa del jovent.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?