La Fira Orienta recupera la presencialitat

firaorienta

L’alumnat de 4t d’ESO tindrà els dies el 16 i el 17 de febrer (de 9 a 14.30 hores, plaça de l’Abat Oliba) una eina més per decidir el seu futur en acabar aquesta etapa educativa. Enguany, la 5a Fira Orienta Cerdanyola recupera la presencialitat després que el curs passat es celebrés virtualment com a conseqüència de la pandèmia de la covid-19.

A la fira s’hi han adherit nou centres educatius -els cinc instituts públics (Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó i Pere Calders) el CFT Flor de Maig, el CFA L’Alzina, FEDAC Cerdanyola i l’Escaladei- de la ciutat. L’objectiu de la proposta, organitzada pels serveis d’Educació i Joventut, és poder “complementar la tasca d’orientació que es fa als centres, posant al seu abast recursos professionals i materials de manera conjunta”.

QUINS ESTANDS HI PARTICIPARAN?

Els centres educatius participants visitaran la fira en franges horàries ja establertes amb la supervisió del seu professorat. En aquesta franja tindran la possibilitat de fer consultes en directe als diferents estands. Enguany tindran estands l’Institut Jaume Mimó (FP i Batxillerat Artístic), l’Institut Forat del Vent (Batxillerat nocturn/flexible, Batxibac, Batxillerat Internacional), l’Institut Banús (Batxillerat Artístic Escènic), el CFA L’Alzina, l’Escola Vitae Cerdanyola (FP àmbit esportiu), la UAB – FP i Graus, el Casal de Joves Altimira, el Servei Municipal d’Ocupació – Can Serraperera, el Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Eurecat, ESDI – Escola Superior de Disseny – Sabadell i l’ESHOB – Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.

NO ES FARAN XERRADES MONOGRÀFIQUES

En aquesta edició de la Fira no es faran les xerrades monogràfiques perquè el protocol Covid impedeix ajuntar l’alumnat dels diferents instituts.

La fira només és la segona fase del programa Orienta Cerdanyola. Entre els mesos de novembre i gener es van fer xerrades generals d’orientació als instituts. Després de la fira començarà la fase d’assessorament individual.

“L’Orienta Cerdanyola és una mostra més de la consolidació del treball que portem fent des de l’Ajuntament en els darrers anys en l’àmbit de l’assessorament sobre les diferents possibilitats que tenen els joves quan acaben la seva educació obligatòria”, destaca el el regidor d’Educació i Joventut, David González, que recordava que l’abandonament escolar prematur és un problema i totes aquelles activitats i polítiques adreçades a lluitar contra ell “són una bona notícia”. La participació al programa és “bastant alta”, apunta la tècnica Anna Martín, que explicava que cada any l’oferta es va adaptant a les necessitats dels centres educatius.Per exemple, com a novetat enguany s’ha fet una prova pilot de xerrades pels tutors de 4t d’ESO de l’Institut Forat del Vent amb l’objectiu de donar eines al professorat, especialment als que comencen per primera vegada, en la tasca d’orientar i poder resoldre dubtes. “El que volem és que els joves coneguin aquest recurs i el moment que ho necessitin puguin tornar a venir perquè els acompanyem”, remarcava Martín.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Newsletter



Necessites ajuda?