La finestreta única i la millora dels polígons industrials, apostes econòmiques dels alcaldables

21b9ad30781a3312d12f4eb3aa07aa4c

Els candidats a l’alcaldia de PSC, PP, ICV-EUiA-MES, CiU, CxC i ERC van exposar les seves idees sobre política econòmica i majoritàriament van coincidir en la creació de la finestreta única per agilitzar tràmits, en aprofitar les potencialitats del Parc de l’Alba, el PTV o la UAB, en la millora dels polígons industrials i en dinamitzar el comerç local de proximitat.

l debat sobre polítiques econòmiques que Cerdanyola Empresarial va organitzar al PTV amb els sis alcaldables amb actual representació a l’Ajuntament no va ser un cara a cara entre els candidats. I qui s’esperava confrontació es va trobar amb una exposició pautada d’idees on majoritàriament els candidats van coincidir en la creació de la finestreta única per agilitzar tràmits, en aprofitar les potencialitats del Parc de l’Alba, el PTV o la UAB, en la millora els polígons industrials i en dinamitzar el comerç local de proximitat.

L’únic moment de confrontació directa el va buscar ERC tot assegurant que les intervencions de la resta de candidats incorporaven les mateixes promeses que ja havien fet al 2007 i al 2011: “Coincidim en què cal aprofitar les potencialitats del territori, en la finestreta única per tràmits, en millorar els polígons industrials i el transport. La diferència entre ells i nosaltres, és que nosaltres ho farem”, va assegurar l’alcaldable d’ERC, Helena Solà. Una afirmació que l’actual alcaldessa i candidata a la reelecció pel PSC, Carme Carmona, contestava en la seva intervenció: “Estem parlant de molts temes com si fossin projectes i en gran part ja són realitat. Al Direccional s’han creat 1.000 llocs nous de feina i en “un futur s’arribarà als 20.000 llocs estimats inicialment al Pla Director”.

L’alcaldable socialista destaca que al començament del mandat hi havia més de 5.000 cerdanyolencs en situació d’atur  i ara “no arriben als 4.000 i això no és casualitat”. Carmona també va destacar les bonificacions fiscals que han permès atraure empreses a la ciutat, la implantació de la quota zero per a nous emprenedors i la reducció del temps de lliurament d’una llicència d’obres. Per part del PP, Manuel Buenaño, agraïa la tasca dels empresaris  “que aixequen cada matí la persiana” i apostava per la creació de  la finestreta única empresarial, per bonificar les dues primeres hores de zona blava  i per peatonalitzar l’avinguda Catalunya per dissabte per la tarda i diumenge per potenciar el comerç de la zona, entre d’altres. L’alcaldable d’ICV-EUiA-MES, Jordi Miró, proposava la creació d’una agència de promoció de Cerdanyola, “reconduir els polígons de La Clota i Polizur”, impulsar la instal·lació d’espais de la UAB en el centre de la ciutat, potenciar la formació adequada a les necessitats d’activitat econòmica de Cerdanyola i l’agilització de l’atorgament de llicències d’activitats. Per part de CIU, Josep Grau també apostava per la creació de la finestreta única, per potenciar la indústria tradicional dels polígons existents, prestigiar “la marca Cerdanyola”, elaborar un pla estratègic com Ciutat Bussiness friendly o crear la Fundació Cerdanyola Activa per impulsar les idees que sorgeixin al viver d’empreses. En el seu torn, l’alcaldable de CxC, Carles Escolà va remarcar l’aposta per l’economia “productiva i de proximitat” per crear “llocs efectius de treball i no sobre paper” i l’atracció d’empreses que “s’impliquin en el teixit social i ajudin a superar grans reptes de ciutat com l’abocador de Can Planas”. Finalment, la candidata republicana a l’alcaldia, Helena Solà, que tornar a mostrar la seva oposició al crematori, proposava la dignificació dels polígons industrials, fer més eficaç el viver d’empreses, una revisió dels tributs que busqui la coherència entre l’IBI i l’IAE i posar “el comerç a la mateixa alçada que el Sant Cugat o Rubí”.

Els punts irrenunciables per a Cerdanyola Empresarial
Abans de les intervencions dels candidats a l’alcaldia, el president de Cerdanyola Empresarial  Lluís Sisquella, va llegir un manifest amb 10 punts irrenunciables ens els quals s’hauria de basar un pla estratègic de consens per a a la promoció econòmica. Les línies que l’entitat troba irrenunciables passen per l’atracció de noves empreses, el foment de la creació d’empreses, el suport a les empreses existents, la simplificació de tràmits administratius en una sola finestreta, la creació d’entorns de qualitat per a empreses i treballadors, la recuperació de la Ciutat Universitària com a generadora d’activitat econòmica, la creació de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa, potenciació de les polítiques d’Ocupació en col·laboració estreta amb l’empresa, l’augment de la implicació del món econòmic en accions locals de responsabilitat social corporativa i la implicació dels agents econòmics en les decisions estratègiques de ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?