La final del ‘Yunque Flamenco’ arriba al teatre de l’Ateneu

7d2898c3630feea92ec1553d16389ff6

Per a un artista guanyar el prestigiós concurs ‘Yunque Flamenco’ és un trampolí per ocupar un lloc destacat en el panorama del flamenc. Cerdanyola serà l’escenari aquest divendres (Ateneu, 20.30 hores) d’aquest moment decisiu per als  finalistes Filo de los Patios (Madrid), Joaquín Gómez ‘El Duende’ (Barcelona), Jesús León (Sevilla), Anabel de Vico (Sevilla) i  Antonio Porcuna ‘El Veneno’ (Córdoba). Ells són els cinc millors classificats de les cinc preliminars que han comptat amb 29 concursants d’una mitjana d’edat de 36 anys. Les entrades, a un preu de 12 euros, es poden a l’Ateneu.

Després de celebrar-se durant els últims anys a Santa Coloma de Gramenet, el certamen, que organitza la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), ha trobat la col·laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola. “No celebrar-ho a Santa Coloma ha estat una decisió unilateral de l’Ajutament de Santa Coloma, però des del minut 1 l’Ajuntament de Cerdanyola ha posat un interès màxim per poder celebrar el festival a una ciutat amb tradició flamenca com aquesta”, agraïa el responsable de Flamenc de la FECAC, Paco Garfia. I és que davant els problemes per trobar seu per celebrar la final, la Casa de Andalucía es va oferir tot valorant que seria un “honor” per a una entitat que “ha apostat pel flamenc” i que és l’única que sempre acull una de les gales preliminars, assegurava el president Miguel Ramos. “També seria un honor poder acollir sempre el Yunque Flamenco a Cerdanyola”, anunciava.  En aquest sentit, la regidora de Cultura, Elvi Vila, assegurava que quan la Casa de Andalucía els va demanar suport per poder celebrar el festival a l’Ateneu, el govern ho va tenir clar des del principi: “Som el que som gràcies a les nostres entitats i aquí ens trobareu sempre per col·laborar”.

El primer premi ‘Yunque Flamenco’ està dotat amb 5.000 euros, el segon premi amb 2.500, el tercer amb 1.500 i dos accèssits de 1.000 cadascun. El responsable de Flamenc de la FECAC, Paco Garfia, explicava que després de les actuacions dels artistes, i mentre el jurat delibera, el públic assistent podrà gaudir de l’obra ‘Carmen’ de Bizet interpretada pel quadre de ball de la Casa d’Andalusia de Cerdanyola amb una escenografia, coreografia i vestuari “impressionants”. A més, l’acte comptarà amb la presència de  l’artista mundialment reconegut Manuel Muñoz Alcón, ‘Manolo Sanlúcar’. El gadità és un referent per a tots els guitarristes del món i un revolucionari de la guitarra i la música flamenca. Sanlúcar, Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts el 2015, serà l’encarregat d’entregar el premi al guanyador del concurs. “Aquest fet serà un moment emblemàtic, inèdit i irrepetible i un honor per al guanyador, per a la FECAC, per al flamenc a Catalunya i per a la ciutat de Cerdanyola”, valorava Garfia.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?