
Després que la Generalitat hagi anunciat el tancament de bars i restaurants durant 15 dies a partir de divendres, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha ratificat que ho portarà al TSJC. Concretament, sol·licitarà la suspensió de la vigència de la resolució per la via d’urgència per intentar evitar tancar el proper cap de setmana. Segons la patronal, les pèrdues es xifren en 900 milions d’euros i el percentatge d’empreses en risc de no arribar a final d’any s’enfilarà del 40 al 50% com a conseqüència d’aquest nou període d’inactivitat forçada.
“Si pel Tribunal Superior de Justícia la mesura de reduir l’horari va ser desproporcionada, tancar totes les activitats encara ho ha de ser més”, apunta FECASARM: “Si el que es pretén per part de la Generalitat és reduir la mobilitat i la interacció social aquesta no és la solució adequada i l’experiència ens ha demostrat que es tracta d’una mesura desproporcionada tal i com ja ho va dir el TSJC en la resolució anterior”.
Per al secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, tancar-ho tot tampoc és la solució: “Només s’aconseguirà el mateix que s’ha aconseguit tancant tot l’oci nocturn, arruinar de manera innecessària a milers de famílies que viuen del sector ja que la gent es seguirà reunint i trobant i ho farà en llocs més insegurs i sense mesures de seguretat”.
Des de la FECASARM, preveuen unes pèrdues per al sector de la restauració de prop de 1.000 mil·lions d’euros, ja que “cada local afectat per aquesta inactivitat forçada perdrà una mitjana de 2.000 euros per dia”. Amb aquest nou període d’inactivitat forçada estimen que el número d’empreses del sector de la restauració que no podran arribar a finals d’any s’enfilarà del 40% fins al 50% i “totes aquestes empreses presentaran concurs de creditors si no reben urgentment ajudes reals i eficaces”.