La FCH espera sortir del concurs de creditors el proper 2 de juliol

ba0166c7a50d96eb270097f3f911e08a

Malgrat que el nou expedient de resolució del contracte de gestió i explotació del PEM Guiera encara resta a l’espera del dictamen de la comissió Jurídico Assessora de Catalunya, la Federació Catalana d’Handbol (FCH) es mostra optimista: “És un informe preceptiu i no vinculant, però ens agradaria que fos favorable”, assegura el president de la FCH, Tomàs Moral, que ha anunciat que la federació espera sortir del concurs de creditors el proper 2 de juliol perquè aquesta està en “condicions de presentar als creditors un pla de viabilitat”.

L’expedient de resolució, recorda Moral, està fonamentat en la proposta d’acord del 25 de març que aprovava una liquidació de la concessió per un import de 3,3 milions d’euros en favor de la FCH. “Per a nosaltres aquesta és la solució viable i la menys dolenta. Però aquesta xifra no és cap mena d’indemnització, es destina a amortitzar el préstec hipotecari per revertir a l’Ajuntament el 100% de la instal·lació”, apunta Moral. Precisament que “es pugui accedir a la reversió de la instal·lació cap a l’Ajuntament” és el primer dels tres factors que, segons Moral,  han de determinar la continuïtat de la federació. El segon és que el pla de viabilitat convenci als creditors i que la FCH segueixi accedint a les subvencions del Consell Català de l’Esport. Moral assegura que una “hipotètica desaparició de la FCH” és un “problema de ciutat” i “és necessari que tots formem part de la solució”. En aquest sentit, des de la FCH s’assegura que en l’últim mes s’han intensificat les reunions amb el govern municipal i amb tots els grups del consistori, amb la Generalitat i amb la Unió de Federacions. I en referència a les reunions mantingudes amb els grups municipals, Moral remarca que ha estat una “sorpresa agradable” trobar-se amb una “postura de diàleg” aquest últim mes. Per acabar, anunciava que la FCH vol quedar-se a Cerdanyola “amb independència” de qui gestioni el PEM de Guiera.

MORAL, IMPUTAT
D’altra banda, dissabte passat l’agència EFE informava que una jutge de Cerdanyola ha imputat el president de la Federació Catalana d’Handbol, Tomàs Moral, per assumir un deute de 30.000 euros amb l’empresa del servei de neteja que treballava per a l’entitat, només onze dies abans de presentar concurs de creditors. Segons apunta EFE, la titular del jutjat d’instrucció número 4 de Cerdanyola ha acceptat a tràmit la querella interposada pels responsables de la companyia de neteja i cita Moral a declarar com a imputat el 3 de juny per un delicte d’insolvència punible.

La imputació de Moral, com explica EFE, parteix d’una querella presentada per l’administradora de l’empresa Serveis Integrals Vigo SL, que acusa el president de la Federació de “signar en fals” el maig del 2013 un document en el qual fixava terminis per tornar un deute de 61.961,51 euros –dels quals només en va fer efectius 31.961,51–, tan sols 11 dies abans de presentar concurs de creditors. La FCH ha assegurat a aquesta publicació que “no té constància de cap notificació judicial al respecte” i que “s’ha traslladat aquesta qüestió als advocats de la federació per veure quines accions s’han de realitzar”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?