La FCH confirma la imputació del president Tomàs Moral

83a9554230ed6e6cccfe522a2a4bd53e

La Federació Catalana d’Handbol (FCH) ha confirmat la imputació del seu president, Tomàs Moral, després que l’agència EFE ho fes públic fa dues setmanes. Així, el proper 17 de juny Moral està citat per declarar davant la titular del Jutjat 4 de Cerdanyola com a conseqüència d’una querella interposada per Servicios Integrales Vigo, S.L. (Servigo) per un suposat delicte d’insolvència punible.

La imputació de Moral, segons avançava EFE, parteix d’una querella presentada per l’administradora de l’empresa Serveis Integrals Vigo SL, que acusa el president de la Federació de “signar en fals” el maig del 2013 un document en el qual fixava terminis per tornar un deute de 61.961,51 euros –dels quals només en va fer efectius 31.961,51–, tan sols 11 dies abans de presentar concurs de creditors. La FCH ha emés un comunicat on exposa que Servigo és una empresa de neteja formada per “una família directament vinculada a la pràctica del nostre handbol, a la qual la FCH va adjudicar el servei de neteja del PEM Guiera al desembre de 2011”. La Federació apunta que “atenent a raons exclusivament econòmiques, a l’abril de 2013 la FCH va rescindir el contracte amb Servigo, assumint el deute acumulat fins llavors de 61.961,51 euros i liquidant el mateix amb un pagaré de 31.961,51 euros a 3 de juny de 2013 i cinc pagarés més de 6.000 euros cadascun amb venciment entre el juliol i el desembre de 2013”. Des de la FCH s’afirma que “aquests darrers cinc pagarés han resultat, fins el moment, no liquidats degut a la entrada en Concurs Voluntari de Creditors de la FCH”.

Actualment, segons anuncia la FCH, l’equip jurídic de la federació “està estudiant el cas i preparant, juntament amb el president, la compareixença del 17 de juny”. La FCH manifesta la seva “absoluta voluntat de col·laboració amb la justícia i el seu desig que prevalgui la veritat”. També espera “un ràpid restabliment de l’honorabilitat de la FCH i de la del seu president, i una reparació justa dels danys personals i institucionals que ja ha generat aquesta querella”.

D’altra banda, la FCH ha manifestat el seu “optimisme al respecte de la bona resolució de la seva actual situació i de la seva sortida del Concurs de Creditors”. En aquest sentit, Moral ha assegurat que la federació espera sortir del concurs de creditors el proper 2 de juliol perquè aquesta està en “condicions de presentar als creditors un pla de viabilitat”. Malgrat que el nou expedient de resolució del contracte de gestió i explotació del PEM Guiera encara resta a l’espera del dictamen de la comissió Jurídico Assessora de Catalunya, la Federació Catalana d’Handbol (FCH) es mostra optimista: “És un informe preceptiu i no vinculant, però ens agradaria que fos favorable”, afirmava Moral fa 15 dies en roda de premsa.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?