La Diada Nacional de Catalunya, marcada novament per la covid-19

diadaflors

Els actes de la Diada Nacional de Catalunya tornaran a celebrar-se aquest divendres a la plaça Onze de Setembre. A les 10h començarà l’ofrena floral institucional a càrrec de l’alcalde i els/les portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament. A continuació tindrà lloc la interpretació d’ Els segadors a càrrec de la Banda i la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola,la intervenció de l’alcalde i el pilar d’honor dels Castellers de Cerdanyola. A les 10.15h tornarà a  actuar la Banda de l’AMCV i tot seguit tindran lloc les ofrenes florals d’entitats, associacions i partits polítics.

Per assistir a l’acte i per participar en l’ofrena s’ha de fer inscripció prèvia trucant al telèfon 670 011 039, o enviant un correu a protocol@cerdanyola.cat. Les ofrenes es realitzaran cada 3 minuts amb hora concertada. “Per tal de complir la normativa de la Generalitat sobre la COVID-19 es prega que la participació a l’ofrena sigui d’un màxim de 10 persones que només podran ser-hi a l’hora assignada per fer l’ofrena”, es demana des del consistori.

El govern menysté la Diada a Cerdanyola

La secció local d’ERC a Cerdanyola ha demanat per escrit aclariments per les restriccions imposades als actes institucionals de la Diada Nacional del proper dissabte 11 de setembre. Segons la invitació oficial, només poden assistir 2 persones per entitat o partit polític a l’acte institucional i limita a 10 persones les tradicionals ofrenes florals. “En tractar-se d’un acte a l’aire lliure, aquestes limitacions no s’ajusten a cap de les restriccions previstes pel Procicat per actes anàlegs”, apunten els republicans. Les limitacions són, al parer d’Esquerra, injustificades i suposen una limitació i un menysteniment a la Diada Nacional, que es pot celebrar igualment amb totes les precaucions sanitàries necessàries i complint amb les restriccions legals. “Les limitacions imposades pel govern municipal no són coherents amb altres actes culturals o socials que s’han fet recentment a Cerdanyola, així com altres que estan previstos fins i tot en espais tancats”, destaquen.

En un comunicat, Esquerra fa notar la “desídia del govern del PSC quan s’ha d’implicar en actes relacionats a la identitat catalana com ja va passar per Sant Joan, quan va limitar la festa amb l’excusa d’uns informes inexistents”. Finalment, els republicans fan una crida a totes les veïnes i veïns de la ciutat “a participar als actes institucionals de Cerdanyola i a gaudir de la Diada nacional de Catalunya, amb responsabilitat però també reivindicant un dia tant rellevant per la identitat i cultura catalanes”

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?