La Creu Roja celebra amb socis i voluntaris 100 anys de servei

Creu Roja

La delegació local de la Creu Roja compleix aquest any 100 anys de la seva implantació a Cerdanyola i a Ripollet. Ho ha celebrat aquest dissabte amb un sentit homenatge a les persones sòcies i voluntàries de l’entitat, sense les quals no hauria estat possible la seva tasca d’auxili i suport social.

“Som una entitat de persones, dedicada a les persones, que té vocació i voluntat de permanència. Cent anys són molts anys i no coneixem el que ens oferirà el futur, però confiem a poder continuar donant el nostre servei mentre sigui necessari. Per fer-ho volem comptar amb vosaltres, sempre sereu imprescindibles”. Ho deia dissabte l’actual president de Creu Roja, Santiago Morera, en un dels molts parlaments de l’acte central d’aniversari. Fundada al setembre de 1921, només 60 anys després del naixement de la Creu Roja internacional, la delegació local ha complert ni més ni menys que 100 anys i ho ha volgut celebrar amb la seva extensa família, aquest dissabte, en un dels actes de Festa Major de Cerdanyola més populars.
Diversos cerdanyolencs i ripolletencs amb una trajectòria de voluntariat a Creu Roja d’entre 26 i 50 anys, i representants de famílies que han sostingut l’entitat pagant les quotes de soci, alguns des de l’any 1939, com els Fatjó Gené, i altres que l’han passat de generació a generació com el González Felip o els Brull de Ripollet, van rebre dissabte la reproducció en ceràmica del logotip del centenari.
El dissenyador Jesús Bolinaga, president de Creu Roja els anys 80 i 90, és l’autor del logotip. Tant ell com Francesc Roset, president des de finals dels anys 90 fins al 2015, van ser reconeguts, entre homenatges a personal tècnic que es jubilava, als membres del Parc Mòbil per les vides salvades i als ajuntaments i departaments de Serveis Socials amb qui l’entitat treballa a diari. Una paella popular i una actuació musical van posar el punt i final a una commemoració multitudinària i en família.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?