La Coordinadora per la Sanitat Pública denuncia els tancaments estiuencs dels CAP

7884581148e30ccb73a24dfa45b62e09

L’Ajuntament i el Servei Català de la Salut feien públic a mitjans del mes passat que havien arribat a un acord respecte als horaris d’estiu que tindran els CAP de Cerdanyola. “L’objectiu municipal ha estat augmentar els horaris d’atenció a la ciutadania, reduint al màxim les conseqüències dels tancaments i restriccions horàries estiuenques”, segons explicava el govern municipal en un comunicat. Però la Plataforma en defensa de la sanitat pública de Cerdanyola i Ripollet considera insuficient aquesta reducció dels tancaments estivals: “Volem posar de manifest que aquest tancament dels CAPs és una conseqüència de les retallades: al tenir menys personal treballant, s’han d’aplicar aquestes mesures. Durant l’any també es nota aquesta retallada en personal”.

L’acord assolit entre el govern local i l’ICS preveu que el CAP de Les Fontetes romangui tancat exclusivament del 28 de juliol al 29 d’agost. Durant aquest període els pacients seran atesos al CAP Canaletes. Per al govern local “aquest calendari suposa una millora en relació a l’any passat, quan el consultori va tancar des de l’1 de juliol fins al 15 de setembre”. Pel que fa al CAP de La Farigola, tancarà a les 15h exclusivament durant el mateix període del mes d’agost. Es redueix, doncs, l’impacte de la retallada horària que l’any passat es va perllongar des del 22 de juliol al 15 de setembre. En un comunicat fet públic fa un mes, la regidora de Salut Pública, Maria Reina, mostrava la seva satisfacció per aquest acord que permetrà optimitzar els recursos tot garantint un menor impacte en la normalitat de la ciutadania. En el mateix sentit es pronunciava l’alcaldessa, Carme Carmona, agraint al Servei Català de la Salut l’atenció a les peticions de l’Ajuntament perquè qualsevol restricció horària dels CAP afecti el mínim possible la població. En aquesta línia, la Plataforma assegura desconèixer les “reivindicacions dels ajuntaments de Cerdanyola i Ripollet en relació al tancament dels CAP a l’estiu”, però “vista la satisfacció per l’èxit obtingut, no devien anar més enllà del programa de rebaixes d’estiu que han aplicat”. El col·lectiu critica que en el comunicat municipal no s’observa “un mínim de discrepància amb les retallades que la Generalitat aplica a la sanitat pública” i que “obligaran a pacients d’avançada edat a un dificultós desplaçament al CAP Canaletes” pel tancament del CAP Fontetes durant tot el mes d’agost.

La Plataforma, mitjançant un comunicat, manifesta el seu suport “a tot el personal sanitari, que malgrat les restriccions que manté el Servei Català de la Salut, cobrint de manera insuficient les baixes i les vacances de la plantilla, intenten donar el millor servei als usuaris”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?