La contaminació de l’aire urbà cau dràsticament durant la segona quinzena de març

412c2222b09c44d0cd5d0296b73f4854

L’informe d’Ecologistes en Acció ‘Efectes de la crisi de la COVID-19 sobre la qualitat de l’aire urbà a Espanya‘, elaborat a partir de mesuraments oficials en 24 ciutats de l’Estat, conclou que la reducció dràstica del trànsit s’està traduint en una millora sense precedents de la qualitat de l’aire, molt per sota dels límits legals i les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut. La inestabilitat atmosfèrica de març també ha contribuït a aquesta millora. En les grans ciutats, la reducció del trànsit ha aconseguit percentatges molt importants, de l’ordre del 77% en la Zona de baixes emissions Rondes de Barcelona i del 75% a l’interior de la M-30 de Madrid. L’organització ecologista subratlla que aquesta reducció de la contaminació s’ha produït en el marc d’una situació extrema, en absolut desitjable, que està originant greus problemes a moltíssimes persones.

L’informe elaborat per Ecologistes en Acció analitza les dades oficials de diòxid de nitrogen (NO2) recollits en 125 estacions de mesurant repartides entre les principals ciutats de l’Estat espanyol durant el mes de març de 2020 i dels deu anys anteriors. Presenta, per tant, una foto fixa de la qualitat de l’aire urbà en l’últim mes, abans i després de la declaració de l’estat d’alarma i les mesures de confinament. Els nivells diòxid de nitrogen (NO2) registrats durant l’estat d’alarma són els més baixos per a la segona quinzena del mes de març de l’última dècada, en totes les ciutats analitzades. Es mantenen a més molt per sota del valor límit i la guia anual de l’OMS, quan en les estacions de trànsit aquest llindar se supera sovint, el mes de març. La crisi de la COVID-19 “demostra que la reducció estructural del trànsit motoritzat i els canvis en les pautes de mobilitat són la millor eina per a rebaixar la contaminació de l’aire a les ciutats”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?