La comunitat universitària de la UAB, convocada a un cribratge sanitari

Plaça_civica_uab_1

El Departament de Salut de la Generalitat organitza, entre els dies 8 i 15 d’abril, un cribratge massiu entre tots els membres del personal i de l’alumnat de la UAB per detectar casos asimptomàtics de COVID-19 o determinar si han passat ja la malaltia. Les proves es podran realitzar entre les 9,30 i les 19 h (excepte el divendres, dia 9, en què l’horari serà de 9,30 a 14 h) en dos espais: un punt de cribratge a la plaça Cívica, situat davant de la farmàcia, i un punt itinerant que estarà situat al vestíbul d’entrada de la planta 0/sala de juntes de l’edifici C (Ciències i Biociències) els dies 8 i 9 d’abril, al vestíbul d’entrada/sala de juntes de la Facultat de Filosofia i Lletres els dies 12 i 13, a l’Escola d’Enginyeria el dia 14 i a la Facultat de Medicina el dia 15.

Es podran realitzar dues proves: PCR mitjançant automostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja ha passat la malaltia. Són de caràcter voluntari i cada persona podrà decidir si vol realitzar-ne dues o només una. Poden realitzar-les tots els estudiants i tots els membres del personal docent i administratiu de la UAB, així com el personal de les empreses i centres de recerca, que siguin asimptomàtics i que no estiguin ja vacunats. Per sotmetre’s a la prova, és indispensable presentar la targeta sanitària de CatSalut, o bé el DNI o el passaport. I, un cop finalitzada l’obtenció de la mostra de sang per realitzar l’estudi serològic, per evitar aglomeracions i no haver d’esperar els resultats, es convidarà el participant a consultar-los a La Meva Salut.

Aquesta iniciativa forma part d’un cribratge general que la Generalitat està realitzant a tots els campus de les universitats públiques catalanes. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?