
El conflicte entre l’Ajuntament i la Federació Catalana d’Handbol (FCH) continua viu. Al novembre el ple de l’Ajuntament va aprovar l’inici de l’expedient per resoldre el contracte de gestió i explotació del PEM Guiera amb la FCH, però com el procés no ha finalitzat, l’expedient ha caducat i l’Ajuntament es veu obligat a incoar un nou expedient de resolució fonamentat en la proposta d’acord del 25 de març. Així, dijous passat el consistori donava llum verda -amb el vot en contra d’ERC i l’abstenció de la resta de l’oposició- per incoar un nou expedient de resolució que resti a l’espera del dictamen de la Comissió Jurídico Assessora de Catalunya.
La proposta d’acord del 25 de març aprovava una liquidació de la concessió per un import de 3.356.946 euros en favor de la FCH, xifra a la qual, segons el regidor d’Esports, Marc Guillamon; se li han de restar els deutes de la FCH o l’aval (189.769 euros). “Demanem l’informe de la Comissió Jurídico Assessora per tenir més garanties que la proposta de resolució s’ajusta a dret”, destacava Guillamon.
CRÍTIQUES DE L’OPOSICIÓ
En l’allau de crítiques al govern municipal, el portaveu del PP, Manuel Buenaño, apuntava que el regidor de Contractació, Santiago Cayuela, va signar la proposta d’acord del 25 de març sense un informe jurídic de Secretaria i que posteriorment un informe del 8 d’abril del secretari municipal assegurava que la proposta era “il·legal”. En resposta a l’acusació, Cayuela assegurava que la proposta no ha d’incorporar cap informe de Secretaria i que com a proposta “no té efectes administratius”. Malgrat les explicacions, el portaveu popular va exigir al govern municipal que assumeixi els errors: “La proposta d’acord no s’ajustava a la legalitat, assumeixin també la culpa que l’expedient ha caducat i que van trigar sis mesos a presentar-se al concurs de creditors de la FCH”. Però per part del govern es negava que no s’haguessin assumit els errors: “Hem dit molts vegades que hem comès errors”, afirmava Cayuela.
Per la seva banda, el portaveu de CiU, Alfons Escoda, remarcava que els convergents van votar a favor de l’expedient de resolució al novembre, però ara justificaven la seva abstenció “en els canvis sobtats de posicionament del govern municipal que ens han generat desconfiança”. A més, Escoda criticava que “l’obsessió del govern municipal de fer gestió directa de Guiera ha pesat en la mala gestió de la resolució”. I en aquest sentit coincidien les crítiques al govern municipal del portaveu de Compromís, Sergio Rodríguez: “La rescissió del contracte l’esteu fent fatal”. Compromís considera que “a les empreses privades que gestionen patrimoni públic els incompliments els hi surten gratis” i demana “depurar responsabilitats polítiques”. Finalment, el regidor d’ERC Daniel Mallén demanava que abans d’incoar de nou l’expedient es facin els càlculs dels “perjudicis” -un informe de l’auditoria de la consultora Faura-Casas reflectia que s’havien imputat a la concessió del PEM Guiera despeses de la FCH- que ha comès la Federació i es reclamin.