La Comissió de la C-58 aposta pel soterrament

generaimatge

La Comissió pel soterrament va reunir-se per valorar les alternatives per a la integració urbana de la C-58 al seu pas per Ripollet presentades pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Hi eren presents l’alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, i el regidor de Mobilitat i Transport Públic, Fran Sánchez; els portaveus dels grups municipals, el regidor no adscrit i tres membres del Fòrum Soterrem l’Autopista. Tots ells van coincidir a apostar per les tres alternatives, de les sis presentades, que plantegen el soterrament com a solució a l’impacte de l’autopista al seu pas per Ripollet.

Concretament, els membres de la Comissió consideren més factibles les solucions 4 i 5, donat que la 6 – soterrament del tram fins al carrer Tarragona inclòs- a més de ser molt més costosa que les altres, presenta serioses complicacions tècniques. La solució 4 és el soterrament del tram corresponent als edificis més afectats, on la velocitat es reduiria als 80 km/h., i la 5 contempla el soterrament d’un tram una mica més llarg, amb una part de cobriment i una velocitat a la part soterrada de 100 km/h. En ambdós casos, el soterrament podria subdividir-se en dues fases d’execució i el seu cost oscil·la al voltant dels 50 M€. Les tres alternatives de soterrament presenten problemes associats a les aigües freàtiques, com possibles filtracions o perill d’inundabilitat.

Els membres de la Comissió van acordar enviar, el més aviat possible, una carta signada per tots els representants, exposant a la Generalitat la seva decisió i demanant que es desenvolupin amb més detall les alternatives 4 i 5. Com va explicar l’alcalde, “necessitem conèixer més en detall quins són els riscos que comporten aquestes alternatives, tot i que segurament hi ha solucions tècniques que també ens podran exposar”.  Des de la Comissió també es va considerar necessari portar una proposta d’acord a altres administracions supramunicipals, com ara el Consell Comarcal, per tal de sumar més suports a l’opció de soterrament de la C-58 al seu pas per Ripollet.

El Fòrum es mostra satisfet pel  resultat de la Comissió Municipal pel Soterrament

El Fòrum Soterrem l’Autopista ha manifestat en una nota de premsa la seva satisfacció pel que fa a la unanimitat de la comissió tant en la valoració de l’estudi  com  en la defensa exclusiva de les tres solucions que es basen en el soterrament de la C-58. En el text es considera “important aquesta unanimitat municipal per tal de defensar amb més força el projecte de soterrament de la C-58 davant de la Generalitat”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?