La Caseta amplia els seus serveis

ff9d018aae83fbc06b5feba5a75d8897

Des de l’1 de juliol el Centre d’Informació, Atenció i Recursos a les Dones ofereix atenció d’urgència les 24 hores del dia els 365 dies de l’any

El nou contracte de les prestacions del Centre d’Informació, Atenció i Recursos a les Dones (CIARD) La Caseta, que continuarà prestant El Safareig, ha entrat en funcionament aquest mes i suposa una ampliació dels serveis. Entre d’altres millores, des de l’1 de juliol el CIARD disposa d’atenció d’urgència les 24 hores del dia.

Pis d’acollida

Fins ara, des del CIARD, només es podia acompanyar les víctimes de violència masclista en horari laboral. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Elvi Vila, remarcava l’avenç tot recordant que les expertes asseguren que les primeres hores després de denunciar un cas de violència de gènere són clau i l’atenció psicològica i de professionals permet que la víctima se senti acompanyada i pugui entendre i assimilar millor la situació. En aquesta línia, Vila anunciava que la regidoria està treballant per poder disposar d’un pis d’acollida per a casos de violència de gènere amb atenció psicològica conveniat amb altres Ajuntaments.

Entre la resta de millores destaca l’ampliació de quatre hores cada matí fent primera atenció a les dones que es dirigeixen al servei i l’atenció psicològica a l’entorn més proper de les víctimes, habitualment els fills. Amb aquestes millores el CIARD s’ofereix “un servei més integral a les dones”, afirmava Vila, que apuntava que el nou contracte contempla un increment del 40%. tot passant dels 68.000 als 95.000 euros. ”No ho fem per un ascens de casos, sinó per la millor atenció que hi volem donar”, destacava Vila, que apuntava que el número de casos de violència de genere que registra Cerdanyola està dins de la mitjana de la comarca.

Tasca de prevenció de violències masclistes des del Cerdanyola Educa
El CIARD manté els programes d’informació, suport i atenció i l’assessorament legal especialitzat. Però Vila tampoc oblidava la tasca de prevenció de violència masclista que es realitza a través del programa Cerdanyola Educa amb diferents activitats a les escoles i instituts de la ciutat. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?