La Casa de Andalucía de Cerdanyola no té caseta a la 50a Feria de Abril

WhatsApp Image 2023-04-21 at 17.18.42

Enguany la Casa de Andalucía de Cerdanyola no ha instal·lat la seva tradicional caseta a la Feria de Abril de Catalunya que se celebra al Parc del Fòrum de Catalunya. La no participació de l’entitat cerdanyolenca a la cita ha comportat acusacions creuades entre el govern municipal i l’oposició.

L’oposició en bloc, que denuncia l’actitud del govern front les entitats de la ciutat, assegura que “la manca d’acord i de diàleg del govern del PSC impedeix que la Casa d’Andalusia posi la seva habitual caseta a la Feria d’abril”. Per contra, el govern socialista, remarca que “aquest any 2023 no hi haurà la tradicional caseta de Cerdanyola per la falta de voluntat política dels diferents grups de l’oposició”, però es mostra convençut que “l’any vinent tornarà i serà una visita imprescindible de la ciutadania de Cerdanyola per gaudir de la tradició i la cultura andalusa”

“El 24 de març la Casa de Andalucía va manifestar al govern municipal la necessitat d’augmentar el seu conveni en 8.000 euros per poder portar a terme les activitats previstes per aquest any. Les activitats són les Noches del Cante Jondo, Jornadas Culturales Flamencas, altres recitals musicals i la participació de l’entitat a la Feria de Abril de Catalunya organitzada per FECAC”, remarca el PSC en un comunicat. Per tramitar un conveni d’aquestes característiques és necessari l’aprovació del Ple municipal i dictamen de la comissió informativa, recorden. “Per calendari, l’única possibilitat era portar el punt d’urgència al Ple”, afegeixen. Des de l’oposició s’apunta que “el passat ple de març el govern municipal  va presentar per urgència, 30 minuts abans de l’inici del ple ordinari, una proposta per augmentar en 8.000 euros la subvenció anual de l’associació de la Casa d’Andalusia, sense que abans haguessin informat del contingut, de la necessitat, ni de la urgència del perquè d’aquest increment en la subvenció”. L’oposició assegura que en els documents que es van poder consultar la motivació era que, de les activitats previstes per l’any 2023: Noche del Cante Jondo – Festival de Roser de Maig 2023 (36 edició); Jornadas Culturales Flamencas de Cerdanyola 2023 (34 edició) i altres recitals al llarg de l’any (3 previstes). “En cap cas el PSC va comunicar a ningú, ni va explicar al Ple que l’augment de la subvenció tenia com a única finalitat que la Casa d’Andalusia pogués posar la caseta a la Feria d’Abril de Barcelona”, destaquen des de l’oposició. “Tampoc el PSC va explicar que si no s’aprovava en aquell ple de març l’augment de la subvenció, la Casa d’Andalusia renunciaria a fer aquesta activitat”, afegeixen. A més, “els informes que consten a l’expedient en cap cas anomenen la Feria d’Abril de Barcelona com una de les activitats previstes per aquesta associació per dur a terme l’any 2023”. Per a l’oposició l’únic responsable que la Casa d’Andalusia no hagi pogut disposar dels diners per a poder posar la caseta a la Fira d’Abril és el PSC, “que no va informar a la resta de partits polítics de que l’aprovació d’aquest punt el mes de març era  la condició sense la qual no es podria dur a terme l’activitat”. Finalment, afirmen que “d’haver estat informats pel govern municipal de la vinculació entre la proposta que es portava a ple de març i que es pogués muntar la caseta a la Feria d’Abril, l’oposició hagués permès l’aprovació del punt i la concessió dels 8.000 euros demanats amb aquesta finalitat”.

“L’oposició va decidir democràticament no votar a favor de la urgència impedint a l’associació La Casa d’Andalucia muntar, entre altres activitats, la tradicional caseta a la Feria de Abril de Catalunya”, destaca el govern municipal del PSC, l’únic partit que va votar a favor de la urgència. “Un cop transcorreguts els dies i veient les conseqüències del seu acte, l’oposició per nerviosisme i pur electoralisme acusa el govern de falta de diàleg”, critica el govern municipal, que assegura que ha mantingut un diàleg constant amb la junta directiva de la Casa de Andalucía.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?