La C-58 torna a ser la carretera amb més accidents greus i mortals per quilòmetre

C58

Per setè any consecutiu, la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola és el tram de carretera amb més accidents greus i mortals per quilòmetre de Catalunya per al conjunt de vehicles. Entre el 2019 i el 2021 hi ha hagut 17 accidents greus i mortals en un tram de 7,1 quilòmetres de longitud. El RACC ha presentat la 21a edició de l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP, que analitza un any més l’accidentalitat a la xarxa viària catalana. En aquesta edició d’EuroRAP s’han analitzat 6.373 km de carreteres (urbanes i travesseres), que representen el 92% de la mobilitat per carretera de Catalunya.

En els 10 trams amb més accidents, s’hi observa una elevadíssima presència de sinistres de motocicletes i ciclomotors: de mitjana, en un 79% dels accidents amb morts i ferits greus hi ha estat involucrada una moto o un ciclomotor. Més de la meitat de les víctimes mortals eren motoristes.

L’Arrabassada torna a situar-se com el tram amb més risc d’accident de Catalunya. En el 88% dels accidents amb morts i ferits greus (17 en els darrers tres anys) en aquesta carretera hi ha involucrada com a mínim una motocicleta. En el trienni 2019-2021 els accidents greus i mortals han disminuït un 8,7%, mentre que la mobilitat global s’ha reduït en un 3,0% a conseqüència de la  pandèmia. En aquest context, la perillositat ha disminuït un 6,1% en el global de la xarxa viària analitzada, si bé els trams amb risc “alt” o “molt alt” representen encara el 25% del total avaluat. En el 45% dels accidents de trànsit amb víctimes mortals i ferits greus que es produeixen a les carreteres catalanes hi ha estat involucrada com a mínim una moto o un ciclomotor, tot i que només han representat un 2,3% de la mobilitat global en carretera a Catalunya.

Per al 2030 la Unió Europea ha establert l’objectiu de rebaixar un 50% el nombre de morts en carretera respecte el 2020. En el període 2010-2020 es va registrar una reducció d’un 54% en el nombre de morts. Les restriccions a la mobilitat provocades per la pandèmia van propiciar aquest descens tan notable. Quan la mobilitat s’ha recuperat, el nombre de víctimes mortals s’ha tornat a incrementar, sense arribar però als nivells de 2019. Pel que respecta a la xarxa analitzada per EURORAP (que representa el 53% del total de la xarxa i el 92% de la mobilitat per carretera de Catalunya), hi té lloc el 75% dels accidents amb morts i ferits greus en carretera.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?