La biblioteca de Ca n’Altimira tanca les portes

7af0193b8351bd1eb04c09dfe5731fa3

La Biblioteca de ca n’Altimira tanca avui divendres les portes als seus usuaris. Ara, el personal que hi treballa es dedicarà plenament a l’enxipat dels més de 50.000 documents que formen el fons de l’actual biblioteca. La nova Biblioteca Central de Cerdanyola entrarà en funcionament durant el primer trimestre del 2015, segons informa l’Ajuntament.

Tot i el tancament al públic, funciona amb normalitat el servei de retorn de préstecs, a través de la bústia 24h. Les persones usuàries que tinguin en préstec material de la biblioteca podran retornar-los a la bústia 24h. Aquest servei es tancarà, per motius de seguretat, del 6 al 8 de desembre. I es preveu alguns dies de tancament de la bústia durant el cicle festiu nadalenc. Des de l’Ajuntament es recorda que qui disposi del carnet de la biblioteca pot emprar-lo a qualsevol biblioteca de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya. En aquest sentit, la més propera per als cerdanyolencs és la de Ripollet, (carretera de l’Estació, 40).

Enxipar el fons de la biblioteca
El fons de l’actual biblioteca s’està etiquetant mitjançant un xip d’alta tecnologia, coneguda com a RFID (Radio Frequency Identification). Aquest sistema d’emmagatzematge i recuperació de dades remot fa servir aquests xips i les dades d’identitat del document es transmeten per ondes de ràdio. Aquest sistema permetrà automatizar el servei de préstec i retorn de documents de la nova biblioteca. Les millores per a les biblioteques amb l’ús de la tecnologia RFID són múltiples: lectures de documents més ràpides i precises, més autonomia per a l’usuari perquè li facilita l’autoservei, i alleugeriment de les càrregues de treball del personal. Així, segons apunta l’Ajuntament, els treballadors de l’equipament podran “dedicar més temps a l’assessorament al públic, organització, programació d’activitats i altres tasques que generin valor afegit”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?