La Biblioteca Central tanca el 2021 amb 93.000 visitants

20211223_095334-01

El 2021 ha estat l’any de la represa de les activitats a la Biblioteca Central. El 2020 va ser el de l’inici de la pandèmia amb el tancament de totes les biblioteques, després va venir una reobertura parcial amb poca programació cultural. El 2021 es va obrir els mateixos dies que el 2019. Durant l’any 2021, 93.000 persones van utilitzar els serveis de la Biblioteca Central, lluny de les visites prepandèmia però amb un alt creixement. A mode de comparativa, l’any 2019, prepandèmic, presentava un total de 249.731 visites presencials a l’equipament. Una xifra que any rere any s’incrementava i que a partir del retorn a la normalitat es previsible que segueixi en aquesta línia ascendent.

Alguns indicadors destacats de la Biblioteca Central són que el 50% de la població de Cerdanyola disposa de carnet i que cada dia es van fer 325 préstecs.

Les escriptores, les més populars

El rànquing de les obres més prestades durant l’any presenta una molt destacada presència d’autores. 5 dels 6 títols més deixats els signen escriptores.

En l’apartat de novel·les més prestades en català van ser Aprendre a parlar amb les plantes de la Marta Orriols, Permagel de l’Eva Baltasar i A l’amic escocès de la Maria Barbal. I en castellà van ser Todo esto te daré de la Dolores Redondo, Las hijas del capitan de la María Dueñas i El paciente de Juan Gómez-Jurado. Dels llibres infantils, destaca l’alt préstec de col·leccions com l’Agus i els Monstres, Diari del Greg o clàssics com De què fa gust la lluna?-

En música, els audiovisuals que van prestar-se més vegades van ser el del grup coreà BTS, Rosalía, Jarabe de Palo i Rafaela Carra. Pel que fa al cinema, títols destacats com Spider-man, Parásitos o Érase una vez en Hollywood.

Catàleg Atena

Del 2021 cal destacar l’entrada en funcionament el catàleg Atena on l’usuari té a l’abast tots els documents de les biblioteques públiques de Catalunya de forma gratuïta. Per aquest motiu, el préstec de documents entre biblioteques ha crescut molt. A la biblioteca de Cerdanyola del Vallès, un total de 7.300 s’han deixat o demanat al llarg de l’any passat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?