La Biblioteca Central recupera el seu horari habitual

1d3368631835406d8a82be332dc49ee5_L

Les persones que vulguin utilitzar els serveis de la Biblioteca Central ho podran fer a partir d’avui en l’horari habitual de l’equipament (els matins de dimarts a dissabtes de 10 a 14 h i les tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30 h). La visita i ús dels serveis de la Biblioteca Central serà individual. Només es podrà accedir acompanyat en el cas d’adults amb menors (o personal depenent) a càrrec. L’ús de la sala d’estudi serà sempre individual. No es permetran la formació de grups de persones dins l’edifici.

Accés a la Biblioteca Central

Per accedir a l’equipament la mascareta serà obligatòria. Queden exclosos els menors de 6 anys, les persones amb malalties respiratòries o les persones amb capacitats diverses que els impedeixin l’ús de la mascareta. Hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada (serà d’ús obligatori) i també als diversos espais; s’han establert mesures de distanciament (s’han marcat les taules per garantir aquestes mesures); hi haurà neteja reforçada, i control d’aforaments (a cada espai s’informarà de quin és l’aforament màxim)

A la Biblioteca Central es podrà:

1. Retornar documents les 24 hores del dia.

2. Disposar del servei de sala d’estudi, amb cita prèvia al portal http://www.bibliotecacerdanyola.cat/

3. Disposar servei de consulta a internet, amb cita prèvia al portal http://www.bibliotecacerdanyola.cat/

4. Accedir al fons documental: llibres, pel·lícules i música. Hi ha quarantena obligatòria de 48 h per a tots els documents que es consultin a sala.

5. Accedir a l’hemeroteca: el servei de diaris i revistes es modificarà amb motiu de la quarantena. Només hi haurà disponible el préstec de revistes. No hi haurà servei de lectura de diaris i revistes a sala.

Cita prèvia

Si la persona usuària necessita un espai d’estudi/consulta o ordinador per accedir a internet li cal sol·licitar-ho per cita prèvia. L’ha de demanar a través del formulari que hi ha al web http://www.bibliotecacerdanyola.cat/ . Per buscar documents i fer préstecs, no serà necessària la cita prèvia.

La informació bibliogràfica i la consulta del fons es podran fer a través del catàleg virtual.

A partir de demà també es podrà fer ús del sistema d’autopréstec i de la bústia de devolucions. La persona usuària disposarà de gel i paper per garantir la higiene entre usuari i usuari.

Es podrà accedir al servei de préstec interbibliotecari, previ abonament de la taxa corresponent (1,5€).

Accés a la sala infantil

Es podrà accedir a la sala infantil. Els llibres per als infants més petits (petits lectors) s’han reubicat en aquest espai. La Biblioteca Central demana cura a l’hora de tocar-los i manipular-los, per la seguretat de tothom, atès que tots els documents emprats hauran de passar quarantena obligatòria de 48 hores.

Si només es necessita buscar llibres o documents per al préstec, o fer ús dels ordinadors infantils, no cal fer cap reserva.

Per als menors de 8 anys s’han habilitat taules per a ús familiar, per a la lectura amb infants fins a 8 anys. No es podran compartir taules entre persones que no mantinguin una relació de convivència.

Respecte als majors de 9 anys, hi haurà un espai infantil d’estudi/consulta. No es permetran treballs en grup o l’assistència d’infants en grup. Si es necessita un espai d’estudi/consulta infantil, també caldrà demanar una cita prèvia. Els majors de 9 anys podran anar a la Biblioteca Central amb prèvia reserva, amb una persona adulta (màxim 1 adult per infant) o bé sols.

Quant als ordinadors infantils d’accés a internet, seran d’ús exclusivament individual, amb l’excepció dels menors acompanyats de màxim 1 adult. No cal fer reserva prèvia, però sí que es limitarà la renovació de les sessions (30 minuts), en el cas que hi hagi altres menors esperant.

La Biblioteca Central té previst iniciar els diversos clubs de lectura existents i la dinàmica de contes habituals a mitjans de setembre, si les mesures de control de la pandèmia i les autoritats sanitàries ho permeten. Els aforaments estaran limitats al màxim per garantir la distància i la màxima seguretat entre els participants. Totes les activitats seran amb inscripció obligatòria, per garantir les mesures de protecció.

Seguretat

El personal de la biblioteca té l’obligació de vetllar per la seguretat de tothom. Les persones usuàries tenen el dret de fer ús dels serveis, i alhora tenen l’obligació de seguir les normes de seguretat i protocols que s’implantin amb motiu del COVID. Els protocols i mesures estaran degudament senyalitzats. El personal de la biblioteca es reserva el dret a demanar a les persones que no segueixin les normes de seguretat que abandonin l’edifici, per tal de garantir la seguretat de la resta d’usuaris.

  • Les persones usuàries assegudes en els punts de lectura hauran de dur igualment la mascareta.
  • És obligatori fer ús de gel desinfectant a l’entrada de l’edifici.
  • En tot moment s’han de mantenir la distància mínima d’ 1,5 m entre persones.
  • L’ús dels espais serà sempre individual.
  • No es permetran la formació de grups de persones dins l’edifici.
  • Caldrà deixar als carros habilitats per quarantena tots els documents que s’hagin tocat.

Més informació

Les persones usuàries de la Biblioteca Central que tinguin seleccionada l’opció de ‘rebre informació de la biblioteca’ (espai personal de la Biblioteca virtual) https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat rebran per correu electrònic tota la informació actualitzada. També es podrà consultar el web http://www.bibliotecacerdanyola.cat/ o els perfils a Twitter o Instagram (#bibcerdanyola).

Per a qualsevol dubte podeu contactar telefònicament amb l’equipament al 935 807 602 dins l’horari d’obertura o enviant un correu a b.cerdanyola@diba.cat.

Totes aquestes mesures i serveis queden subjectes a les instruccions que arribin des de les autoritats competents en matèria de salut i control de la pandèmia.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?