La 6a Estimbada arriba amb novetats

WhatsApp Image 2023-05-11 at 18.31.12

Cerdanyola ja es prepara per a la celebració de la sisena edició de l’Estimbada, la Trobada de Percussió que organitza cada any la batucada local Batúcamela. Un certamen que tindrà lloc dissabte 13 de maig i que enguany ve carregat de novetats amb l’objectiu de tornar a convertir la ciutat en l’epicentre de la percussió a Catalunya. Una de les novetats més destacades d’aquesta edició és la celebració d’un concurs de comerços locals. En aquest sentit, tothom que hi vulgui participar haurà de seguir l’Instagram de Batúcamela i compartir l’anunci del certamen. El mateix dia de l’Estimbada es farà un sorteig i les dues persones guanyadores rebran un val de 100€ cadascun per a gastar en les desenes de comerços de la ciutat que patrocinen l’esdeveniment.

Una altra de les novetats és que el recorregut de la cercavila de la tarda s’amplia i circularà per diversos carrers del centre de la ciutat. Les batucades participants iniciaran la rua a les 17:00h a la cruïlla dels carrers Francolí i Sant Antoni i passaran pels carrers Sant Antoni, Bona-Sort, Santa Marcel·lina, Sant Casimir, Sant Ramon i Sant Martí, acabant a la Plaça de l’Abat Oliba. Un cop a la plaça, es faran les actuacions de totes les batucades (també de Batúcamela), un dels moments més enèrgics i estètics del certamen i que més públic congrega. Posteriorment, els grups seguiran la cercavila fins al Parc Xarau, on hi haurà una gran actuació final col·lectiva de tots els grups. Finalment, al mateix Parc Xarau hi haurà sopar popular obert a tothom i una gran festa final fins a la matinada amb música de tota mena que comptarà, entre d’altres, amb la participació del cerdanyolenc Dj Eros. Tot plegat amb un servei ampli de barra.

‘’La consolidació de l’Estimbada ens ha permès farcir de novetats l’edició d’enguany per tal que el públic gaudeixi al màxim de l’espectacle’’, explica la presidenta de Batúcamela, Andrea Quincoces. ‘’Fem una crida a la ciutadania, tant a petits com a grans, perquè vingui a formar part d’aquesta gran festa als carrers de Cerdanyola que, de ben segur, no deixarà indiferent a ningú’’, afegeix Quincoces.

L’Estimbada 2023 comptarà amb set batucades d’arreu del país, incloent-hi el grup amfitrió Batúcamela. No obstant, enguany també hi haurà un vuitè grup molt especial. Es tracta de Batacada, el grup de percussió d’alumnes de 6è de primària de l’Escola Collserola de Cerdanyola del Vallès creat aquest curs. Una clara aposta per les noves generacions de la ciutat. La resta de grups seran els Diables de les Corts (Barcelona), Atabalats (Esplugues de Llobregat), Quilombo (Premià de Mar), Diables de Sant Pere Nord (Terrassa), Terrasamba (Terrassa) i Diables de Can Sant Joan (Montcada i Reixac).

Acte consolidat a Cerdanyola i Catalunya

L’Estimbada va néixer l’any 2016 i des de llavors s’ha consolidat com un esdeveniment cultural imprescindible de la Festa Major de Cerdanyola del Vallès. Però el certamen ha anat més enllà, ja que ha convertit la ciutat en un dels punts de referència del món de la percussió a tot Catalunya. Batúcamela va néixer l’any 2014 i el grup actual està format per prop de 20 persones. La implicació i esforç de tothom ha proporcionat un creixement constant de l’entitat a nivell musical i de balls. Consolidat com el primer grup de percussió de Cerdanyola, l’entitat participa cada any a festes majors, cercaviles, trobades culturals i festes de tota mena transmetent energia, diversió i ganes de passar-ho bé.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?