La 36a Mostra de Dansa Popular escalfa motors
Mostra de dansa

a9ea13237c0502159263f017095ec8e6

El Ballet Folklòric Paipa (Colòmbia), el grup Jehona e Malësis (Macedònia) i el ballet Guzel Chulman de Perm (Rússia) seran els convidats del 2 al 7 de juliol

En l’any del 40è aniversari de l’Esbart Dansaire Sant Marçal, la Mostra de Dansa a la XXXVI edició entre el 2 i el 7 de juliol. El Ballet Folklòric Paipa (Colòmbia), el grup Jehona e Malësis (Macedònia) i el ballet Guzel Chulman de Perm (Rússia) són els grups internacionals convidats. “Estem molt contents del programa que presentem, serà una mostra molt completa”, prometia la presidenta de l’entitat, Laura Bros.

COM SÓN ELS GRUPS QUE ACTUARAN? PRIMER TAST EL 2 DE JULIOL A LA PLAÇA DE L’ABAT OLIBA
Elegància, colorit, coordinació, energia. Diuen que en la varietat està el gust i la Mostra de Dansa ho tornarà a demostrar. El programa s’obrirà el dimarts 2 de juliol (20 hores, plaça Abat Oliba) amb la presentació dels grups convidats. El Ballet Folklòric de Paipa serà el grup més colorit, però també per uns ritmes que no són els habituals quan pensem en el país caribeny ja que també s’endinsa en el folklore nadiu; segons explicava Bros.

El grup Jehona e Malësis oferirà una dansa tradicional de Macedònia. “Seran els més desconeguts per a tothom. Es caracteritzen per tenir trets russos i mediterranis”, remarcava Bros.

I finalment, el grup rus Guzel Chulman de Perm presentarà unes danses protagonitzades per la sincronització dels ballarins.

Els amfitrions, l’Esbart Dansaire Sant Marçal, estrenaran dues danses noves en l’esdeveniment que s’ha convertit en el seu principal aparador: “Ens agrada fer coses que ens puguin fer diferenciar d’altres esbarts”, apuntava Bros. Malgrat que enguany l’entitat celebra 40 anys, la festa gran se la guarden per més endavant. “La celebració del 40è aniversari la farem a la tardor d’aquest any”, avançava la presidenta.

A més dels grups d’arreu del món, el 7 de juliol (19.30 hores, plaça Abat Oliba) les danses catalanes seran les protagonistes amb l’Esbart Rocasagna de Gelida i l’Esbart Joventut Nostra – Sant Jordi de Barcelona, que acompanyaran l’Esbart Sant Marçal.

COL·LABORACIÓ D’ENTITATS

Com en altres ocasions, l’Esbart comptarà amb altres entitats del teixit associatiu de la ciutat. Els Cerdanyola Lindy Hoppers faran ballar la gent el 4 de juliol (20.30 hores) a la plaça de l’Abat Oliba en l’activitat ‘Avui balla el poble’. Aquell mateix dia l’Associació Gastronòmica i Cultural El Pansalet cuinarà plats perquè els assistents els puguin degustar. A més, la Coral Music Teens de Cerdanyola actuarà el divendres 5 de juliol (22 hores) en el concert de música tradicional al MAC.

Per la seva banda, l’alcalde Carlos Cordón va agrair la feina de l’Esbart i va posar en relleu la importància d’aquesta cita cultural per a la ciutat. “Esperem gaudir-la un any més”, desitjava el nou batllet

Redacció

Redacció


CampanyaZBE2020setembre_Banner_Amic_728x90_Salut2_Escoles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?