L’oposició demana agilitzar l’aplicació de les mesures consensuades a la ‘Taula de reconstrucció de Cerdanyola’

c3a2b2e5f9b2aeffe7e8640d9d6f6fec

Una vegada més la covid-19 va centrar el ple municipal extraordinari de Cerdanyola. Tots els grups municipals van valorar positivament la ‘Taula de reconstrucció econòmica i social de Cerdanyola’ i l’oposició va demanar agilitzar l’aplicació de les mesures consensuades. Actualment el consistori no disposa de dades oficials de la mortalitat de la Covid-19 a Cerdanyola, segons remarcava l’alcalde Carlos Cordón.

Primer Manuel Buenaño (PP) i després Helena Solà (ERC) insistien en accelerar els tràmits abans del 25 de juny, quan està previst portar al ple el document final de conclusions de la taula. “Queden 20 dies per aquest ple i hi ha persones que viuen situacions molt complicades, si es pot fer en tres dies un ple extraordinari per aprovar-ho millor, perquè la gent no pot esperar”, remarcava Solà, que demanava que el document vingui acompanyat d’un cronograma, un pressupost i mecanismes d’evaluació. “Cal definir més clarament quins diners es destinaran per a cada qüestió”, apuntava Cecilia Collado (ECP). “Vull destacar la capacitat que tots hem tingut per arribar a acords a la taula. Intentarem agilitzar les mesures i que  tingui un cronograma”, responia l’alcalde, que apuntava que ara s’iniciaran les negociacions i que es farà “el possible perquè les ajudes arribin quan abans millor”.

Des de Junts consideren que caldria revisar els talls de carrers que es fan de divendres a diumenge perquè en alguns trams generen problemes de mobilitat. “És cert que la ciutat té uns problemes de mobilitat endèmics, però abans de tallar-los es va estudiar per tres serveis. En el moment que faci falta estarem a sobre per revisar el que calgui”, responia Cordón, que avançava que és una iniciativa que es pot repetir en un futur sempre que estigui avalat per criteris tècnics.

El ple va aprovar una declaració institucional de la junta de portaveus de l’Ajuntament de Cerdanyola pels efectes de la pandèmia de la Covid-19. El text expressa el condol per totes les víctimes de la covid-19 i la solidaritat als seus familiars, amics i companys. També mostra el suport del consistori  a les persones que han emmalaltit, tant les que ja feliçment s’han recuperat com les que estan encara afectades, amb el desig que puguin recuperar la salut i el benestar i el “compromís de contribuir amb tots els instruments de què disposa l’ajuntament de Cerdanyola per fer-ho possible”.

La declaració institucional també agraeix a tot el personal sanitari el seu esforç admirable per donar resposta mèdica a la pandèmia, així com per l’extrema sensibilitat en l’acompanyament de les persones malaltes. Alhora, fa extensiu l’agraïment a tots els treballadors i treballadores dedicats a les cures, als serveis essencials, a la neteja, als transports, a la logística i a la cadena alimentària, a la seguretat i a la protecció civil, que han garantit el funcionament de la nostra ciutat i l’acompanyament als més vulnerables en unes condicions especialment difícils. El text també reconeix la col·laboració de la immensa majoria de la ciutadania amb les mesures de confinament decretades i el paper determinant dels governs locals en la resposta a aquesta crisi.

Crítiques a l’aprovació de la nova licitació de les escoles bressol per Junta de Govern

“Podem treure pit del consens que hem aconseguit amb la taula. Però el consens ha d’estar sempre, no només en allò que interessi al govern. Per exemple també amb la modificació del pressupost o amb les escoles bressol”, remarcava Gorka Samaniego (Cs), que com Guanyem, va criticar que s’aprovés per Junta de Govern i no pel ple la nova licitació de les escoles bressol municipals. “És lícit que la Junta de govern aprovi la privatització de les escoles bressol municipals per als propers tres anys, però ho considerem una acció fosca”, apuntava Laura Benseny (Guanyem). “El tema de les escoles bressol estava comunicat als grups municipals des del març”, responia el batlle: “Ho vam fer així per deixar de funcionar amb pròrrogues i donar-nos un marge de temps per poder debatre quin model d’escoles bressol municipals volem”. Des d’En Comú Podem s’anunciava que la formació farà servir aquest “marge de temps” per insistir en la municipalització de les escoles bressol.

Altres punts aprovats

D’altra banda, el ple va aprovar inicialment la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l’àmbit discontinu del Bosc Tancat i el Parc de la Riera de Canaletes. També va tirar endavant declarar d’especial interès i utilitat municipal, les obres relatives a la rehabilitació de la reparació de filtracions de l’edifici de l’Institut Gorgs sol.licitades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. I finalment, va obtenir la llum verda del plenari la derogació de l’ordenança municipal sobre la incorporació de sistemes de captació d’energia solar en edificis i construccions en el terme municipal de Cerdanyola.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?