L’oposició al crematori es transforma en plataforma ciutadana

6d00c12bde6a8ef539621cd606ac11ea

Un grup de veïns, preocupats per l’impacte que podria tenir a la salut dels cerdanyolencs la possible construcció del crematori, ha creat una plataforma ciutadana per mostrar el seu total rebuig al projecte. Cerdanyola diu NO al crematori està recollint signatures per transmetre als partits polítics que a la ciutadania sí que li preocupa “la qualitat de l’aire” que respira i aturar el projecte. “Considerem que la instal·lació del crematori augmenta les alarmants dades de contaminació mediambiental que patim”, apunten des del nou col·lectiu que s’està reunint amb les diferents formacions polítiques del municipi i que aquest dijous (17.30 hores) ha convocat una concentració davant del consistori.

ENS CAL UN ALTRE CREMATORI A LA CIUTAT?
“Cal posar en valor el nostre espai i lluitar perquè els equipaments i indústries que s’hi instal·lin no comprometin més la qualitat del nostre aire”, defensen. El procés de cremació comporta l’emissió de mercuri a l’atmosfera, un dels metalls més contaminants i que no desapareix mai. “Tot i els filtres que s’instal·len en aquest tipus d’equipaments, aquests no eviten que part del mercuri present en pròtesis i fundes dentals arribin a l’atmosfera”, expliquen mentre recorden que el projecte de tanatori amb crematori està previst a tocar d’habitatges, escoles, equipaments i a instal·lacions esportives. A més, asseguren, a Cerdanyola ja disposem d’un crematori al terme municipal. “Realment ens cal un altre?”, es pregunten. “La rehabilitació del cementiri o, fins i tot, la construcció d’un tanatori al municipi és evidentment necessària atesa desídia dels diferents equips de govern amb el manteniment d’aquest equipament”, remarquen, però “intentar que se n’ocupi una empresa privada a canvi d’un negoci quasi vitalici i en contra de la salut de la població no s’hauria de permetre”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?