L’oposició a les antenes de telefonia ubicades al casc urbà arriba al ple

072519f74a95ea36f571d1e83f1c23bd

Amb el lema ‘Cap antena al casc urbà’ els veïns de Serraperera continuen la lluita contra la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil al carrer Renaixement. Fins divendres passat havien aconseguit recollir 1.600 instàncies que reclamen el desmantellament del repetidor i en el ple municipal d’aquest dijous presentaran una moció en contra de la llei de Telecomunicacions molt similar a una aprovada per unanimitat a Sant Boi. Els veïns asseguren que van reunir-se la setmana passada les regidores d’Urbanisme i relacions als barris: “Les paraules de suport i ànim estan molt bé, però amb la moció volem respostes concrets, fets”, remarca un dels portaveus de la plataforma veïnal, Juan Rodríguez.

Els veïns asseguren que la “clau és que l’Ajuntament negociï amb Vodafone” i per aquest motiu el text proposa que “l’Ajuntament obri les negociacions amb Vodafone perquè traslladi l’antena fora del casc urbà” i que l’emplaçament de les antenes no quedi en mans de les operadores, sinó que es tinguin en compte les opinions dels Ajuntaments i dels veïns. “La plataforma va sorgir per l’oposició a l’antena del carrer Renaixement, però també volem que treguin totes les que estiguin al centre urbà i que el màxim de persones es sumin a la reivindicació”, remarcava Rodríguez, que explicava que l’antena que Vodafone vol instal·lar al carrer Renaixement té a un radi d’uns 80 metres l’escola Saltells i l’escola bressol Disney i es troba en el camí de pas dels estudiants de l’IES Jaume Mimó i de la UAB. Els veïns denuncien que l’antena està a menys de nou metres de terra i molt propera als habitatges. “Tots tenim clar que necessitem antenes per poder tenir telègons mòbils, per s’ha de vetllar perquè tinguin la mínima afectació possible”, apuntaven els veïns. En aquest sentit, la moció també  reclama la redacció d’una una ordenança municipal i l’estudi del mapa d’implantació d’antenes a la ciutat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?