L’olor protagonitza el cinquè aniversari del MAC

390c9d1de2a80a844d0e01ba21c1192e

Amb cinc anys de vida el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) – Can Domènech ja es pot visitar a través de la vista, el tacte i ara també mitjançat l’olfacte. L’equipament obria els actes del seu cinquè aniversari amb la inauguració de la mostra Olor de Cerdanyola. Percepcions olfactives de la colección olorVISUAL. “Hem agafat els trets de la història de Cerdanyola i la seva idiosincràsia i els hem llegit a través de l’olor”, destacava la comissària de l’exposició, Cristina Agàpito.  

Cada nota olfactiva s’il·lustra amb una selecció d’obres de la colección olorVISUAL, obres que estan associades a cadascuna d’aquestes quatre olors creades pel perfumista Ernesto Ventós: conífera, en representació de la serra de Collserola, on s’ubica la població; floral per evocar la burgesia i l’època del modernisme; química-metàl·lica per a la indústria i el desenvolupament tecnològic dels anys seixanta, i pólvores, que es relacionen amb la universitat, la recerca i el coneixement. “Es delimita un paisatge i una essènciai s’acompanya per obres contemporànies representatives de l’indret”, explicava el director del MAC, Txema Romero: “Gràcies a aquesta exposició hem descobert que tota essència té un color”.  

Però a més el pas de l’exposició deixarà al MAC l’olor de dos dels seus artistes més representatius. Josep Togores i Ismael Smith. “Unes essències que representaran el centre i el seu fons perquè els visitants puguin a la vegada mirar i olorar”, explicava Romero. Un equipament, que segons l’alcaldessa Carme Carmona, ja “és un un dels més visitats de la ciutat i referència cultural del territori”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?