L’exposició ‘El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy’ arriba a Ca n’Oliver

97ae9caf2362be0171b4e729ee70673d_L

L’exposició temporal El Farcell de la postguerra, que acull el Museu de Ca n’Oliver fins a l’1 de novembre, és la continuació cronològica de la mostra Menús de Guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència, que va estar al museu el 2019. Les dues han estat produïdes pel Departament de Cultura de la Generalitat, el Museu d’Història de Catalunya i la Fundació Antiga Caixa de Sabadell 1859.
L’exposició mostra com es va alimentar la població des de la fi de la Guerra Civil (1939) fins al final de l’autarquia (1951) en 10 hàbits temàtics: l’auxili social, l’estraperlo, les cartilles de racionament o l’economia domèstica, entre d’altres. També vol retre homenatge a totes les famílies que van viure una de les etapes més dures i llargues del nostre país. Durant la visita a l’exposició es podrà descobrir i recordar com en una economia devastada i amb una mà d’obra barata que no podia protestar, moltes famílies havien de sobreviure amb els cupons de racionament i sense els diners necessaris per poder adquirir aliments del mercat negre, que s’abastia de l’estraperlo.
Com és habitual, a l’exposició es poden veure alguns objectes procedents del fons del Museu d’Història de Cerdanyola i s’han preparat dues activitats complementàries: una demostració de cuina de postguerra el 20 de setembre i una visita guiada el 18 d’octubre, a càrrec del comissari de l’exposició, Sergi Freixes. Per a participar en les activitats, caldrà inscriure’s prèviament al 935 804 500 (l’aforament serà limitat) i seguir les mesures preventives (distanciament, mascareta i higiene de mans), les mateixes que per a una visita lliure.

Més informació de l’exposició a https://www.mhcat.cat/exposicions/exposicions_realitzades/el_farcell_de_la_postguerra

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?