L’escriptor Isidre Grau convida el lector a endinsar-se en les interioritats del conte.

717c6fb0dff4b7bf3cb4cc45603e902e

“El gènere del conte viu un bon moment creatiu però, en canvi, té poca presència en el mercat editorial”. D’aquesta manera, Isidre Grau va definir la transcendència que té el relat curt en la societat, durant la presentació del seu llibre, ‘L’arquitectura del conte’, que va tenir lloc dimarts a la Biblioteca de Cerdanyola. Acompanyat de l’editora de Godall Edicions, Matilde Martínez, i els professors Juan Sánchez i Pilar Adell, l’escriptor cerdanyolenc va incitar al debat sobre les interioritats d’aquest gènere.

La temàtica de la xerrada va girar entorn de la complexitat del procés d’escriptura del conte, des de la màgia del talent fins al domini de la tècnica narrativa. Matilde Martínez va descriure metafòricament que “un conte és una fletxa, mentre que una novel·la és com sortir a caçar conills”. Per desgràcia, però, tal com va remarcar Juan Sánchez, el relat curt és un gènere exquisit que en el nostre àmbit cultural està infravalorat. ‘L’arquitectura del conte’, editat per primera vegada el 2001, s’ha convertit amb el pas del temps en un manual de referència per a la gent que n’aprèn a escriure. “Amb aquest llibre vaig tenir l’agradable sorpresa que cada any se n’anaven venent exemplars fins que es va exhaurir”, va explicar Isidre Grau. A causa de l’èxit, Godall Edicions ha decidit reeditar-lo, afegint-hi petites modificacions. “Isidre Grau ha situat Cerdanyola en l’univers literari i ens n’hem de sentir orgullosos”, va destacar Pilar Adell. / F. Oriol Company

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?