L’EMD afirma que l’aprovació inicial del Pla Especial de l’escola Ramon Fuster és nul·la

f203d630ce0c3265f9c9461092194e6b

Després que el 14 de maig l’Ajuntament de Cerdanyola aprovés inicialment el Pla Especial urbanístic de les obres d’ampliació de l’escola Ramon Fuster, l’EMD de Bellaterra va encarregar al Catedràtic de Dret Administratiu, Andrés Betancor, l’elaboració d’un dictamen al considerar que en la seva tramitació s’havien comès diverses irregularitats. L’informe del professor Betancor considera que l’acord de l’equip de govern “és contrari a Dret i, per tant, nul”. El president de l’EMD, Ramon Andreu, demana que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Cerdanyola anul·li l’aprovació inicial per les “greus il·legalitats detectades”.

L’escola, a través de la Fundació Privada Collserola, va presentar a l’Ajuntament la documentació del Pla Especial el 18 de juny del 2012, però veient que la tramitació no avançava, el 15 d’abril d’aquest any va requerir a l’Ajuntament que l’aprovés inicialment al·legant al silenci positiu de l’administració, segons explica l’EMD en un comunicat. En aquest sentit, Betancor exposa que “la doctrina del Tribunal Suprem és molt categòrica en el sentit de rebutjar que es pugui aprovar per silenci positiu un instrument de planejament de promoció privada”. A més, segons el parer de Betancor, en aquest cas tampoc s’escau l’aprovació per silenci administratiu perquè l’aprovació inicial feta per l’Ajuntament “posa de manifest que no és confirmatòria sinó modificadora”, perquè aprova el Pla Especial imposant-li unes condicions i recomanacions que s’hauran de complir posteriorment. Així, segons Betancor, “estem davant d’una infracció de l’ordenament jurídic que condenma l’acord indicat per contravenir l’exigència que ha de limitar-se a confirmar l’acte administratiu produit pel silenci”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?