L’edat de les persones i l’estructura de les llars condiciona la vulnerabilitat a la COVID-19

7b2b58b4b3ed159a5bd6628c70d1383a

El Centre d’Estudis Demogràfics (CED) de la UAB publica un estudi on es constata que la vulnerabilitat de les províncies espanyoles a la COVID-19 ve donada per la major o menor proporció de persones joves i grans i per les pautes de co-residència d’aquestes. Les províncies més envellides (Zamora, Lugo, Ourense, Salamanca) tindrien el doble de mortalitat per 100.000 habitants que les més joves (Ceuta i Melilla, Almeria, Las Palmas). Madrid i Barcelona presentarien valors similars. Una de les principals troballes d’aquesta investigació és que encara que només el 14% de la població menor de 65 anys resideix amb població anciana, aquests podrien induir més de la meitat dels contagis dins de la llar, i això s’hauria de tenir en compte a l’ hora d’extremar les precaucions a la llar, però també en la gradualitat del desconfinament.

Els investigadors Albert Esteve, Iñaki Permanyer i Diederik Boertien, publiquen avui aquest estudi –“La vulnerabilitat de les províncies espanyoles a l’covid-19 segons la seva estructura per edat i de co-residència: implicacions per al (des) confinament”a la revista divulgativa Perspectives Demogràfiques. Els investigadors argumenten que a l’hora de prendre mesures per mitigar els efectes adversos de la Covid-19, epidemiòlegs i polítics haurien de tenir en compte com l’estructura per edats i els patrons de co-residència condicionen la vulnerabilitat de les poblacions davant la malaltia. Més enllà de l’edat, les estratègies de (des)confinament i els models epidemiològics haurien d’incorporar amb més intensitat dades demogràfiques i de llars per evitar, especialment, la transmissió de la malaltia a persones grans. Aspectes com la densitat fora i dins de les llars haurien de ser estudiats també, afirma l’estudi.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?