L’auge dels fotollibres s’instal·la al Museu d’Art de Cerdanyola

e5a83a7ecd853a3363498d71a1613623

L’exposició ‘Fotollibres. Aquí i ara’, que estarà al MAC fins al 13 d’abril, és un reflex de l’auge que viu el gènere del llibre de fotografia com a mitjà per mostrar l’obra gràfica d’autors contemporanis i col·lectius de la imatge. La mostra, coproduïda per la Fundació Foto Colectania i la Fundació Banc Sabadell, reuneix treballs fotogràfics recents dels artistes Ricardo Cases, Cristina de Middel, Oscar Monzón, Aleix Plademunt, Simona Rota, Txema Salvans, Carlos Spottorno i Antonio M. Xoubanova. “Estem davant d’una generació de fotògrafs que va tenir en el llibre la seva sortida quan no podien donar a conèixer els seus treballs en exposicions”, explicava del director de Foto Colectania, Pepe Font de Mora.

Tots els treballs presents en aquesta exposició contenen, com recordava la regidora de Cultura, Elvi Vila; el que el fotògraf John Gossage ha definit com un bon fotollibre: “Primer, ha de contenir un bon treball; segon, ha d’aconseguir que aquest treball funcioni com un món en si mateix; tercer, ha de tenir un disseny que complementi el tema tractat, i, finalment, el contingut ha de potenciar l’interès continu en qui el mira”. I que ningú s’estranyi de veure art contemporani en el MAC, perquè com apuntava el seu director, Txema Romero; precisament “el contrast entre patrimoni i art contemporani és un dels trets d’identitat del museu”. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?