L’Ateneu acull la fira Orienta Cerdanyola

53eba983c09b2ad2c10bfc8ddb9a07aa

La fira és la segona fase d’un programa d’orientació al llarg de tot el curs adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO

Un dels eixos de treball del servei de Joventut és l’orientació i enguany l’Ajuntament fa un pas més endavant amb la fira Orienta Cerdanyola, fruit d’una tasca que ja porta anys fent-se però que “ara està més coordinada i lligada”, valorava la regidora d’Educació i Joventut. La fira, que tindrà lloc avui i demà dijous a l’Ateneu, inclourà monogràfics adreçats a l’alumnat de 4t d’ESO, xerrada a les famílies, el taller ‘I després de l’ESO?’ i estands informatius amb oferta educativa postobligatòria i d’orientació a Cerdanyola.

D’ON SURT LA PROPOSTA?
El curs 2015-16 el grup de treball d’orientadores dels instituts de Cerdanyola va guanyar el premi Educaweb pel seu blog ‘Capbussa’t a l’empresa’, que consistia en una activitat d’orientació de les que aquesta entitat ofereix als centres. I l’any passat, aprofitant el premi d’Educaweb, es va fer una jornada d’orientació a l’Ateneu. “Es va quedar curt i vam decidir incorporar-ho com a línia de treball i ampliar-ho amb la tasca de les orientadores del Casal de Joves”, explica Vila. L’objectiu no és altre que seguir avançant en una Cerdanyola educadora i orientadora: “El que volem és quan un jove es trobi en un punt que no sap per on continuar, pugui rebre un acompanyament que li permeti prendre una decisió lliure i conscient”.

La fira és la segona fase d’un programa d’orientació al llarg de tot el curs, adreçat a l’alumnat que enguany acaba l’ESO i al que s’han adherit els cinc instituts públics, el CFT Flor de Maig, el CFA L’Alzina i FEDAC-Cerdanyola. Abans de la fira es van fer xerrades generals als centres i després es farà orientació als instituts i xerrades sobre interessos.

PROGRAMA QUE SERÀ VIU
L’objectiu és poder complementar la tasca d’orientació que es fa als centres, posant al seu abast recursos professionals i materials de manera conjunta. Des del consistori es destaca sobretot el “treball transversal que suposa” i la “creació de xarxa que està implicant”. A Cerdanyola “hi ha una oferta educativa molt àmplia” i el govern municipal vol “orientar i ajudar a orientar” en un “procés que pot arribar a ser traumàtic”, assegurava la regidora, que anunciava que el programa d’orientació “està aquí per quedar-se” i que serà viu per respondre a les “demandes i inquietuds reals” dels instituts. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?