L’associació de residències de gent gran proposa a la Generalitat tres fases de desconfinament

da388805d72915b428bc7670a13b37e3

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha presentat al govern català una proposta pel desescalament a les residències de gent gran. El desconfinament es faria en tres fases de 15 dies cadascuna, però l’associació demana a la Generalitat compromisos i ajudes com tests PCR, EPI i atenció mèdica. Obrir les visites a les famílies, permetre nous ingressos, el retorn de les baixes voluntàries i, en una última fase, les sortides dels residents al carrer són algunes de les mesures incloses en el document. L’objectiu és garantir que les persones usuàries puguin recuperar de forma progressiva una certa normalitat en la seva vida diària, actualment molt limitada pel confinament estricte i d’aïllament a les residències.

En la primera fase de la desescalada es preveu el restabliment de les visites de familiars en funció de la regió sanitària i de l’estat de cada centre; en una fase intermèdia, l’ampliació de les visites a tots els centres, així com l’obertura de nous ingressos i el retorn dels usuaris que hagin causat baixa voluntària, mentre que en la darrera fase s’haurien de permetre les sortides de les persones usuàries fora dels centres residencials. Totes aquestes fases, temporitzades en franges de 15 dies, estan marcades per la màxima prevenció en la salut i la higiene de totes les persones implicades.

Aquest document elaborat per ACRA “no és definitiu sinó una proposta genèrica que vol contribuir a iniciar el desconfinament de les persones grans dels centres, ja que seran les administracions qui determinin com serà aquest procés”, apunten en un comunicat.

L’ACRA agrupa el 70% de les entitats de recursos assistencials (residències, centres de dia, servei d’ajuda a domicili, centres sociosanitaris, entitats tutelars i teleassistència, entre d’altres) per a gent gran a Catalunya. En total compta amb 436 entitats associades, que representen 1.082 serveis i 43.882 places, que donen feina a 36.875 treballadors.

El Jutjat número 4 de Cerdanyola instrueix diligències per una denúncia contra una residència de la gent gran. L’Ajuntament desconeix si es tracta d’una residència de Cerdanyola o d’un altre municipi al qual dona servei aquest jutjat

D’altra banda, s’ha fet públic que el Jutjat número 4 de Cerdanyola instrueix diligències per una denúncia contra una residència de la gent gran per presumptes delictes de falsedat documental i omissió del deure de socors. En l’últim ple municipal, el portaveu del PP, Manuel Buenaño, va preguntar al govern sobre aquesta investigació i  l’alcalde assegurava que encara desconeixen si la investigació afecta a una residència de Cerdanyola o d’un altre municipi del partit judicial.

La fiscalia manté oberta a Catalunya diligències civils i penals que afecten a 106 centres. “ De moment no farem declaracions sobre aquest tema”, asseguren des d’ACRA a aquesta publicació.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?