L’AMB es compromet a calcular el rebut metropolità de 2020 segons els números cadastrals aportats per l’Ajuntament

ba813ccea29b022d9bf5e00cb3b5ada2

Primer compromís de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre el tribut metropolità a Cerdanyola. Així, segons assegura el consistori en un comunicat, aquest ens es compromet a calcular el rebut metropolità de 2020 segons els números cadastrals aportats per l’Ajuntament de Cerdanyola. Però pel que fa als rebuts de 2019, l’AMB ha traslladat al govern municipal la impossibilitat de modificar-los d’ofici. Per aquest motiu, el consistori municipal ha decidit presentar un recurs de reposició en relació amb els rebuts corresponents als immobles municipals, “posant de manifest el seu desacord”.

“Donada la naturalesa del tribut, la interposició de recurs ha de produir-se de manera individual per cada subjecte passiu”, assegura el comunicat municipal. El termini per a la presentació de recurs finalitza el 16 de desembre i pot fer-se per part dels interessats en el registre electrònic de l’Administració o Organisme a la qual es dirigeixin, a les oficines de correus, o bé presencialment a les oficines d’assistència en matèria de registre de qualsevol Administració o Organisme.

L’AMB “també ha reconegut una mala gestió informativa en tot el procés d’aplicació del nou tribut”, remarca el consistori. En aquest mateix sentit, l’Àrea s’ha compromès amb l’Ajuntament a encetar pròximament una campanya d’informació a fi d’explicar a la ciutadania a què es destina el tribut metropolità.

NOVA CONCENTRACIÓ DIMECRES 11 A LES 19 HORES

La plataforma NO tribut AMB ha tornat a convocar la concentració per a dimecres a les 19 hores davant del consistori. A més, demà està previst que membres de la plataforma es tornin a reunir amb representants municipals. De moment ja s’hauria arribat  a les 12.000 signatures recollides en contra del tribut, segons ha anunciat el portaveu de la plataforma, Ignacio Laguna.

CRÍTIQUES A NOVA T-CASUAL

D’altra banda, el transport públic ha omplert xarxes socials durant l’última setmana pels canvis en les tarifes i els noms dels bitllets a partir de l’1 de gener. La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), administracions consorciades de l’Autoritat del Transport Metropolità, anunciaven la nova política tarifària que determinarà els preus del transport públic de l’àrea de Barcelona el proper 2020. “L’acord és una mirada de futur cap a un sistema més senzill i una gamma de títols de transport més concentrada, on les persones usuàries més habituals siguin les més afavorides”, asseguren des de l’AMB.

La T-10, que és el bitllet més utilitzat i que costa 10’20 euros, quedarà substituït per la nova T-Casual, un títol unipersonal que costarà 11’45 euros per als títols d’una zona.  El Sistema Tarifari Integrat estrenarà l’1 de gener la T-usual, un títol que neix per substituir la T-mes, amb viatges il·limitats durant 30 dies i de caràcter personal. El seu preu serà un 25% menys que el valor actual de la T-mes: la targeta d’una zona tindrà un cost de 40 euros. La tercera targeta de nova creació aquest 2020 és la T-grup, una targeta multipersonal que, amb el mateix cost unitari que la T-casual, permetrà fer 70 viatges en 30 dies (79,45€ per a una zona). Els usuaris “que tinguin el transport públic com a base de la seva mobilitat hi sortiran guanyant”, apuntava el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet: “Amb aquest canvi de paradigma no només hi surt guanyant l’usuari sinó també el país i el planeta perquè a més transport públic, menys emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, més qualitat de l’aire i més salut”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?