L’alcalde lliura els informes de Cerdanyola Aparca a la fiscalia

6d4f9be9bbf8e6f07458f60414b62a53

Cap estudi constata que en la gestió de l’empresa mixta s’hagi beneficiat econòmicament el soci privat “ni cap altre tipus de delicte”, destaca Carles Escolà

L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, lliurava divendres passat a la fiscalia provincial de Barcelona l’informe de la secretària municipal dedicat a l’empresa mixta Cerdanyola Aparca junt amb els informes complementaris elaborats pels serveis municipals jurídics, econòmics i contractació i Intervenció de l’Ajuntament. Aquests documents aporten “contingut del tot imprescindible per entendre què ha passat en tot aquest procés” des del moment de la creació de l’empresa mixta de gestió dels aparcaments públics de la ciutat, remarcava el batlle. Ara serà la Fiscalia qui aclareixi “si hi ha o no hi ha delicte, si hi ha alguna qüestió que s’hagi d’investigar”, apuntava Escolà, que afegia que s’ha actuat amb “plena transparència”. Així, segons el consistori, els informes permetran la tasca de la fiscalia per esbrinar si s’hauria incorregut en “eventuals il·lícits penals”, tal com apunta l’informe de la secretària, a l’hora de dissoldre Cerdanyola Aparca.

Cap estudi constata que en la gestió de Cerdanyola Aparca s’hagi beneficiat econòmicament el soci privat “ni cap altre tipus de delicte”, destaca Escolà, que afegeix que les irregularitats que es van detectar s’han afrontat des del primer moment. En aquest sentit, recorda que l’Ajuntament va resoldre per incompliments el contracte de la Zona Blava que portava Cerdanyola Aparca, i insisteix que també s’ha d’abordar una solució per a la situació econòmica de l’empresa. L’alcalde indica que els informes elaborats pels serveis municipals no es pronuncien sobre la possibilitat de fets delictius, sinó que expliquen “com s’han succeït els fets i els actes administratius que van portar a la constitució de l’empresa” i el seu desenvolupament perquè entenen “que aquesta informació mancava en l’informe de Secretaria”.
L’informe de la secretària -presentat moments abans del ple extraordinari del 28 de desembre on s’aprovava l’aportació municipal de 3 milions d’euros per liquidar l’empresa Cerdanyola Aparca- va suposar l’anul·lació de la sessió plenària. L’alcalde va manifestar en aquell moment que la informació li semblava manifestament incompleta, per la qual cosa va encomanar informes als serveis jurídics, econòmics, contractació i intervenció de l’Ajuntament, que són els que van participar en els actes administratius més rellevants de l’empresa Cerdanyola Aparca. Paral·lelament va comunicar a la fiscalia la seva voluntat d’aportar tota la documentació, l’informe de la secretària i els documents complementaris elaborats pels serveis municipals.

Quina és la situació de Cerdanyola Aparca?

L’empresa mixta responsable dels aparcaments públics del municipi està actualment en una “situació més complicada”, segons el govern, perquè no s’ha pogut executar la seva liquidació arran de la no celebració del ple extraordinari del 28 de desembre en què s’aprovava l’aportació municipal de 3 milions d’euros que hagués permès liquidar i dissoldre l’empresa mixta Cerdanyola Aparca. “Teníem un pla per solucionar definitivament el problema que no es pot dur a terme a l’espera del pronunciament de la fiscalia”, explica Escolà. Malgrat la situació, el govern segueix treballant per resoldre el problema “amb una solució que ha de ser la més beneficiosa per a la ciutat”. En aquest sentit, els estudis independents encarregats per l’Ajuntament aconsellen evitar el concurs de creditors, en considerar-lo l’opció més desfavorable econòmicament per a Cerdanyola.

Esquerra considera que l’alcalde va a fiscalia “tard i malament”

El Grup Municipal d’ERC lamenta que “les coses, un cop més, es fan tard i malament”, ja que portar ara l’informe a la Fiscalia només és fruit de la improvisació i del personalisme: “És fàcil pensar que l’únic que volia aclarir d’aquell informe eren les referències que es feien sobre ell, i en cap cas, a la possible comissió de delictes, com ara es corrobora”, remarquen. Els republicans es mostren sorpresos per la “necessitat precipitada” de fer un viatge en va en cotxe oficial a Barcelona per dur uns informes sobre “un assumpte que l’alcalde coneix perfectament que s’han obert diligències penals en el jutjat d’instrucció número 7 de Cerdanyola, on també es pot lliurar qualsevol comunicació que es vulgui adreçar a la Fiscalia”.

Des d’ERC apunten que l’alcalde considera que la presentació dels informes és un “acte de total transparència”, però que no sembla “clar ni diàfan quan no s’ha ha donat trasllat d’aquests nous informes a la resta de grups municipals”.Per als republicans “resulta paradoxal” que en el seu dia Escolà manifestés que no portava a Fiscalia l’informe de la secretària amb l’excusa que mancaven informes per a què fiscalia pogués “avaluar la possible existència d’eventuals il·lícits penals“, mentre que ara s’afirmi que els informes no diuen res sobre la possible existència de fets delictius. Les actuacions que fins ara ha dut a terme l’alcalde, asseguren, només es poden entendre “com una tàctica dilatòria, obstaculitzadora i de menyspreu vers el seu anterior soci de govern, i que expliquen, un cop més, el com i el perquè de la sortida de govern dels regidors d’ERC”. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?