L’alcalde es reuneix avui amb el conseller Comín per parlar de l’Hospital Ernest Lluch

f14a855e71266fce000280ce97ff2b84

Carles Escolà manté l’aposta per un Hospital Ernest Lluch “100% públic, tal i com s’havia definit sorgit de la reivindicació ciutadana”

L’anunci del conseller de Salut, Antoni Comín, de comprar l’Hospital General de Catalunya (HGC) per integrar-lo a la xarxa pública podria enterrar el projecte de l’Hospital Ernest Lluch i avui l’alcalde es reunirà amb Comín per conèixer més detalls de la proposta. De moment, al ple del passat dijous es va retirar la que demanava suport a l’anunci de compra de l’Hospital General per part de la Generalitat i hores abans Escolà assegurava als micròfons de Cerdanyola Ràdio que manté l’aposta per un Hospital Ernest Lluch “100% públic, tal i com s’havia definit sorgit de la reivindicació ciutadana”.

Més reaccions
La Federació del PSC del Vallès Occidental Sud ha mostrat la seva “estupefacció i indignació” davant la proposta de Comín de no construir l’Hospital Ernest Lluch entre Cerdanyola, Ripollet i Montcada, si prospera la compra l’Hospital General de Catalunya per convertir-lo en públic. L’alternativa plantejada pel conseller de Salut perjudica, segons els socialistes, els ciutadans del Vallès Occidental, especialment els de Cerdanyola, Ripollet i Montcada: “Aquestes poblacions no disposen d’una xarxa de transport públic en condicions per desplaçar-se fins a Sant Cugat, i menys fins a l’Hospital General de Catalunya”. El Primer Secretari del PSC del Vallès Occidental Sud, José Luis Jimeno, remarca que “si tira endavant aquesta iniciativa, el nostre territori no se’n beneficiarà gens, ja que els malalts vallesans continuaran utilitzant l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, amb millor comunicació, i el col·lapse que pateix aquest centre des de fa anys, es mantindrà”. Per la seva banda, els socialistes de Cerdanyola asseguren que “si el govern municipal no ho fa, nosaltres sí lluitarem fins al final per l’Hospital Ernest Lluch”. La primera secretària del PSC de Cerdanyola, Carme Carmona, considera que “aquest equipament és necessari per donar un servei de proximitat i descongestionar el servei que ofereix l’actual Parc Taulí”. Carmona també insisteix que l’Ernest Lluch esdevé “una reivindicació històrica” i per als socialistes la proposta del Conseller Comín “no dóna resposta al territori i paralitza projectes estratègics i necessaris per a la ciutadania”. Els socialistes cerdanyolencs lamenten que el govern municipal de Cerdanyola, “després de la campanya electoral que va fer, no lluiti a cap nivell per reivindicar aquest equipament”. Segons el PSC, molts ciutadans se senten enganyats i els socialistes es posen “al servei del govern si, decideix ser valent, i anar allà on calgui per aconseguir que l’Hospital Ernest Lluch sigui una realitat”.

El Parlament aprova una proposta del PSC per posar fi al col·lapse del servei d’Urgències del Taulí

El Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta del PSC per instar el Govern de la Generalitat a elaborar el Pla Director d’ordenació, reforma i ampliació del Parc Taulí, dotant-lo dels recursos necessaris per al seu adequat funcionament i l’ampliació dels recursos a urgències. La demanda dels socialistes va en la línia de la que ha fet el comitè d’empresa del Taulí aquesta setmana, per tal d’ampliar la plantilla i obrir més llits com a única solució per acabar amb el caos al servei d’Urgències. Els socialistes es pregunten per què després del retorn a mitjans d’agost de l’activitat derivada a la Clínica del Vallès, només s’han reobert una vintena de llits a l’Hospital. El PSC dóna suport absolut a les queixes dels professionals d’Urgències per exigir una solució al col·lapse continu d’aquest servei per la falta de llits, “ja que està en joc la salut dels usuaris i dels professionals de l’Hospital, que no poden seguir mantenint aquests pics constants de col·lapse”, explicava el diputat vallesà Pol Gibert.

Reunió sobre el Parc Taulí
L’alcalde, Carles Escolà, la regidora de Promoció de la Salut, Elvi Vila, i els alcaldes i regidors dels altres vuit municipis de referència de l’Hospital Taulí han assistit a una reunió per conèixer les dades de 2016 del Consorci com ara les urgències, projectes futurs, unitat docent, salut mental, o inversions, entre d’altres. L’alcalde i la regidora de Cerdanyola han mostrat la seva sorpresa per la informació donada, i que desconeixien, sobre l’ampliació de l’atenció als centres ambulatoris de la ciutat. En aquest sentit, des de l’Hospital han informat que a Cerdanyola s’ha potenciat les urgències menors, incrementat l’oferta assistència especialitzada i s’ha millorat la coordinació per tal de millorar l’accessibilitat a diferents proves que fins ara es deriven fora del territori. Escolà i Vila també han demanat participar en el Consell en el qual estan l’Hospital, la Generalitat, la UAB i l’Ajuntament de Sabadell. – Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?